Vinterferie 2018 – Vemdalen

Vi har hytte i Trysil, og hele familien har Skistar All sesongkort. I høst drodlet vi rundt om vi kunne få utnyttet muligheten til å bruke det i de forskjellige stedene som Skistar eier. Vi er i Trysil hver eneste ledige helg, og i starten av Januar dro vi til Hemsedal og tok en topptur til Nibbi på lørdagen og kjørte i skianlegget på søndag.

Solvor og jeg hadde også planlagt å dra til Åre, vi var der i sommerferien 2017 for å stisykle. Det var så utrolig bra at vi snakket om at vi måtte tilbake dit for å stå på ski. Så vi sjekket på www.skistar.com og booket en leilighet fra søndag til torsdag i vinterferien. Etter litt drodling ble vi enige om å booket en Airbnb leilighet rett utenfor Åre fra lørdag til søndag, slik at vi kunne få så mange skidager som mulig.

Så fredagen dro vi til hytta til foreldrene til Solvor ved Osensjøen i Trysil, og sto opp veldig tidlig på lørdag morgen. Vi satt i bilen klokka 07.00 og dro avgårde. Fra Osensjøen til Vemdalen var det nesten 4 timer kjøring. Noen mil før vi kom til Vemdalen startet motgående bilister å blinke med lysene og jeg trodde først at det var radarkontroll. Ganske snart dukket det opp reinsdyr i veibanen – og de var ganske mange. Flere av de sto og sleiket opp salt i veibanen, og vi hadde en veldig ivrig Rudolf som startet å sleike på fronten av bilen vår. Ungene stirret på reinsdyret som jobbet seg rundt bilen og Oline hadde den rett utenfor vinduet på sin side av bilen.

img_5632
Reinsdyr i veibanen er ikke hverdagskost for en gjeng fra Lørenskog.

Etterhvert kjørte vi videre og stoppet på Bageriet i Vemdalen. Der lager de  tilsynelatende den beste pizzaen i byen. Vi var der litt over 11, og de hadde ikke startet serveringen av pizza enda, men vi fikk servert deilig nybakte rundstykker med herlig pålegg, varm kakao og fersk eplejuice. Akkurat da vi satte oss ned gruset Marit Bjørgen en eller annen svenske i OL-stafetten, så kokken sukket dypt og gratulerte oss med seieren. Vi latet som vi hadde sett masse på OL, og takket høflig for dette.

Vemdalen skisenter

Vemdalen skisenter består av flere deler, akkurat som de har det i Sälen. Alle tre stedene er endel av Skistar, og våre sesongkort funker alle stedene. Vi satte nesa mot det største av de tre som heter Vemdalsskalet. Dette skisenteret ligger på begge sider av hovedveien, og det er to broer som benyttes for å komme over veien.

img_5649
Sina (7) og Oline (7) er veldig fornøyd med nye skibriller og votter.

Vi startet med et par turer på den siden som ligger ved fjellet Hovde (914 moh), og det var veldig bra forhold. Ikke for mye folk i bakken, det var jo en lørdag – men heiskøene var overkommelige overalt og vi dro ned til Skistarshop ved Skalspasset. Skibrillene til Sina og Oline var gjenglemt, så de fikk både nye Bliz briller og Hestra votter. Stemningen var til å ta og føle på!

img_5663
Oline (7) kjører på i området ved tregrensa. Snøen var deilig og lett.

Deretter tok vi noen turer på Skalsfjället (946 moh), og selv om det ikke er like mye snø her som vi har på Østlandet og i Trysil, så var det veldig flotte forhold. Vi dro litt utenfor løypene og fikk kjørt i skogen opp mot tregrensa. Deilig å kunne cruise mellom trærne, og vi fikk en liten smakebit på hvor sinnsykt bra det kan være i Vemdalen når det er nysnø.

img_5668
Nelly (14) kjører på i skogen.

Heisene bringer deg helt til toppen av begge fjellene, og det er bare å sette avgårde i de fleste retninger. Noen sider av fjellet er ikke egnet for skikjøring, men vi tror det er veldig mange muligheter for herlig pudderkjøring her når forholdene er enda bedre. Nå lå det 5 cm med styresnø i terrenget, så vi latet som om det var bedre enn det egentlig var.

img_5691
Solvor har også godt driv nedover.

Veien videre

Etter 3 timer kjøring i Vemdalen, pakket vi oss inn i bilen og satte nesa mot Åre. I Klövsjö stoppet vi på Restaurant N og spiste en veldig god middag, kan virkelig anbefales!

img_5699
Restaurant N i Klövsjö, et hyggelig sted å stoppe for en matbit. Sina og Oline likte spesielt godt den gamle skolepulten som sto i lokalet.

Nå har vi kommet frem til Airbnb leiligheten vi har leid 5 mil sør for Åre, og i morgen skal dra inn til Åre og stå på ski, der skal vi innlosjere oss i leiligheten vi har leid og nyte de dagene vi har frem til torsdag.

Det fungerte veldig bra å stykke opp turen til Åre på denne måten, for oss som bor på Lørenskog er det virkelig et stykke å dra dit – og vi kunne selvfølgelig kjørt hele veien i ett strekk, men da hadde vi ikke fått stått på ski i Vemdalen.

Vi har jo allerede vært i Trysil og Hemsedal på ski denne sesongen, og nå kunne vi krysse av Vemdalen på listen – i morgen blir det Åre som står for tur og vi vurderer å dra innom Vemdalen igjen på vei hjem og stå i Björnriket, det andre skisenteret i Vemdalen. Vi kommer kanskje til å dra til Sälen neste helg også, og da får vi med oss 4 av skistedene til Skistar på samme uke. Det forutsetter selvfølgelig at vi også står i Trysil. Det eneste stedet vi da ikke har stått denne sesongen er i St.Johann – men vi stiller gjerne opp som ambassadører for Skistar og drar ned dit hvis de ønsker (hint hint!). Det hadde vært kult å stå i alle deres 6 destinasjoner samme sesong.

One Reply to “Vinterferie 2018 – Vemdalen”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.