En særdeles god morgen.

Mandag kveld bestemte jeg at denne tirsdagsmorgenen skulle bli noe helt spesielt.

Jeg elsker morgenturer, det vet de som kjenner meg godt. Ingenting er som å komme på senvakt i barnehagen, og være “ferdig trent”.

Nå ville jeg prøve noe nytt.

Ski til jobb!

I helgen hadde de nye Fjellskiene virkelig fått prøvd seg. Hofteleddsbøyerne er fortsatt ømme, etter å va vasset i nysnø til knærne i Telemark.

Mange kaster seg ut i marka i nærområdet, jeg klistret på kortfellene i gangen, og spente på meg skiene.

Med Cecilie Skog sitt smilende ansikt på tuppen, er det ingen grunn til furting. Jeg tenkte “hvis jeg en gang i livet skal gå til jobb på ski, så er det NÅ!”.

Klokka 04.10 i natt hørte jeg måkemannskapet skrape veiene, så jeg var derfor innstilt på bæring av ski, dersom det skulle ende i grus og asfaltføre.

Det var en magisk morgen. Jeg tok en omvei om den nye, fine, opplyste gangveien ved Hammer skole.

Fjellski med høyblokka i bakgrunn. Ikke helt marka-følelse, men hva gjør vel det.Jeg grublet over hvordan jeg best kunne komme meg over til Fjellhamarsiden uten å gå over brua med ski på. Det er litt lite idyll i det. Jeg valgte å gå under en bro, der det ikke er meningen vi fotgjengere skal bevege oss. Men når jeg nå var så “godt skodd”, og vannet er blitt til is, følte jeg meg både gæærn og lur.

Etter å ha vasset i snø til knærne ved elva, ramla jeg ut på gangveien igjen, temmelig fornøyd over å slippe broa ved Ragn Sells.

Plutselig stoppet gangveien, og Ski møtte asfalt. Uromantisk brun snø og hard asfalt. Skiene måtte av, men så startet idyllen.

Ved Rådhusparken tok jeg sats, og satte skituppene utfor kanten på badebrygga. Jeg gikk i den urørte snøen, helt til enden av Langvannet.

For en morgenidyll. Her var kun spor etter meg og ville dyr. Temmelig eksotisk.

Jeg ankom destinasjonen “Framtia barnehage” just in time.

Med rim i barten og frost i håret var det bare å kaste seg i dusjen, og kle om til superhelt (noe jeg forøvrig anbefaler dersom du trenger et boost)

Her er ruta “Lørenskog på tvers”, dersom du skulle være interessert.

Det blir ikke siste gang jeg tar skiene til jobb.

3 Replies to “En særdeles god morgen.”

  1. Hehe. Skikkelig gerilja skigåing!

    Jeg burde kanskje gå på ski til jobben jeg også, men det er et litt større prosjekt

  2. Da burde du kanskje starte nå? Lørenskog til Lysaker uten for mye grus i «røbben» krever nok litt mer planlegging. Men jeg har trua, bare du har tid?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.