Portugal: Stisykling i Sintra – dag 1

Solvor og jeg fikk på et eller annet vis til både fri fra jobben og barnevakt i 5 dager. Vi dro avgårde med Sina & Oline som hadde feber og var hjemme med tante Anne, og tok flyet til Lisboa onsdag kveld.

TAP flyr direkte til Lisboa fra Gardermoen, og guiden Thomas Svendsen fra Fri Flyt sto og ønsket oss velkommen når vi litt småslitne kom oss ut av ankomsthallen. Joao fra Weride kjørte oss til det hyggelige hostellet i Sintra og vi besluttet at syklene skulle settes sammen morgenen etter.

Forberedelser

Vi hadde pakket syklene i Evoc bagene som var kjøpt brukt på FINN.no, og det gikk ganske greit å sette sammen syklene.

Solvor pakker ut av Evoc sykkelbagen, alt var i orden med syklene. Hun fisker blant annet frem noen støvletter, som er viktig å ha med på tur.

Etter en enkel frokost på hostellet samlet vi oss og gikk ut i været. Vi hadde nok sett for oss strålende sol og god stemning, men været var merkelig likt hva de tre bergenserne som er med på turen er vant til. Det regnet ganske mye, og vi fikk festet syklene på hengeren til Weride bilen.

Før lunsj

Området rundt Sintra er veldig kupert, og det ligger en topp ved byen som bilen kjørte opp til. Både Solvor og jeg kjente på en spenning, vi var usikre på hvordan nivået i gruppen ville være, spesielt hvordan vi ville være i forhold til de andre.

Gruppen bestod av tre fra Bergen (Hans Petter, Andreas og Lars), Fredrik fra Kongsvinger, Thomas Svendsen (guide fra Fri Flyt og Daglig leder på Kanvas Hotellet), Joao fra Weride og to nisser fra Lørenskog.

Regntøy var veldig greit å ha første dagen. Det var ganske bløtt og kaldt.

Vi var ikke de som dro på mest, men det var sinnsykt kult å komme igang. Det regnet lett og vi startet med en sti som heter “Flow”. Herlig flyt og en skikkelig god start på dagen.

Dessverre har vi lite bra bilder, det ble mest fokus på syklingen de første timene.

Etter den første oppvarmingsturen syklet vi en bit oppover, og ble gode og varme i kroppen.

Shuttle basert sykling er helt fantastisk, og det er en veldig effektiv måte å få mye sykling ut av dagen. De første gangene vi skulle laste på syklene var det litt knoting, men etterhvert ble alle mer og mer samkjørte og vi fikk festet de til tilhengeren uten problemer.

Etter et par timer kom solen frem, og stemningen ble enda bedre. Thomas tok oss med på noen fantastiske stier i det sykt kule terrenget, og jeg kjente at det ble bedre å sykle. Hode var klarere, og vi hadde fått igjen følelsen av at sykling er noe vi behersker. Det pleier å være den samme følelsen når det er lenge siden jeg har syklet, og det tar litt tid før jeg føler at jeg er i gang. Noen steder var det ganske teknisk, men selv om flere av de andre gønnet på, så var det helt greit at Solvor og jeg holdt vårt eget tempo.

Andreas sykler ned et av de mer tekniske partiene.

Nå hadde solen fått tørket opp stiene ganske godt, og vi tok oss tid til å trene på litt hopp, noen dro på litt mer enn andre og det ble et par skrubbsår på de mest ivrige, men ingen skader utover det.

_MG_0681
Fredrik hopper litt før lunsj. (Foto: Thomas Svendsen)

Lunsj

Vi spiste på et helt fantastisk sted i en landsby oppe i fjellet, der lokalbefolkningen spiser lunsj hver dag. De disket opp med tre retters meny til 8,5 euro! En lokal spesialitet er å drikke vin av litt laber kvalitet som blandes ut med sitronbrus. Veldig spesielt, men vi nøyde oss med en liten smak.

Dette var ikke stedet for vegetarianere, mye deilig kjøtt å velge mellom.

Etter lunsj var det tilbake til syklingen, og det startet å bli ganske tørt i terrenget. Bakken består av mye grovkornet sand, som suger til seg vannet og blir veldig stabilt og hardt å sykle på.

Befaring av et teknisk parti, veldig greit å orientere seg om linjen man skal ta før man setter utfor.

Når det var dropp og større hindre, stoppet gruppen opp så vi kunne se hvor det var greit å legge linja. For Solvor og meg var de fleste linjene utenfor hindrene, men det var kult å se de andre kjøre på!

Solvor stopper for å ta Pena Palasset i beundring.

På vei ned igjen til Sintra fikk vi med oss Hugo fra Weride, og han viste oss alle severdighetene på veien ned. Han har tydeligvis en interesse for historie, for her satt detaljer og fakta løst. Kult å få en slik omvisning fra sykkelsetet.

Fredrik leder an igjennom Sintra på vei tilbake til hostellet.

Vi avsluttet med en øl i baren og gleder oss til å gå ut og spise snart.

Fri Flyt leserturer

Leserturene som arrangeres av Fri Flyt har fokus på at alle skal kunne finne en tur som passer. Utflukt er en av arrangementene som Fri Flyt har i Trysil i slutten av Juni hvert år, og passer bra til alle som ønsker å teste stisykling. Turen til Portugal er på et middels nivå og krever at du har prøvd stisykling før.

One Reply to “Portugal: Stisykling i Sintra – dag 1”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.