Portugal – Stisykling i Sintra, dag 2

Andre dag av leserturen med Fri Flyt startet med en enkel frokost på hostellet, opplastning av syklene på bilen og så kjørte vi opp i området ved Sintra der de gode stiene ligger.

Utenfor hostellet laster vi opp syklene på hengeren før vi drar oppover i fjellet.

Det er temmelig bratt i området, og det er ikke aktuelt å dra hit uten å bli shuttlet med bil. I såfall blir det en eller maks to turer på en dag, og ikke i nærheten så mye energi å bruke på de herlige stiene som snirkler seg nedover i terrenget.

Vi startet dagen med å sykle noen av de samme stiene som vi tok på dag 2. Det var blå himmel og vi hadde gledet oss til å sykle på litt tørrere stier. Men det hadde regnet litt i løpet av natten, så den første delen vi syklet var mye sleipere enn vi hadde regnet med. Litt mye slædding med bakhjulet og litt vanskelig å bremse, gjorde at vi måtte ta det ganske med ro.

Guiden vår Thomas, tok derfor oss ned noen nye stier, som blant annet gikk igjennom områder med boliger. Trange gater, gneldrete hunder og herlige stier der Solvor og jeg også kunne få bedre flyt gjorde at humøret steg fort.

Litt sykling i tettbebygget strøk, med gneldrete hunder og stier som snirklet seg igjennom bakhagene til folk som bor der.

Området består mest av sand og lett rødlig jord, og vannet forsvinner ganske fort når solen og tyngdekraften får gjort jobben. Den røde jorden kan bli veldig støvete når det er lange perioder med tørke, så det beste tidspunktet å ta seg et avbrekk fra hverdagen og komme seg nedover er i slutten av Januar til Mars.

Vi spiste lunsj på et flott utsiktspunkt, alle hadde kjøpt matpakke på en lokal kiosk og nøt den i det fine været.

Lunsj med god utsikt

Etter lunsj fortsatte vi syklingen, og Thomas tok oss med på noen virkelige perler av noen stier. Der det var vanskelige tekniske partier stoppet vi opp og tok en befaring, slik at vi kunne finne den beste linjen. De fleste stedene er det enklere alternative ruter, og blir det for vanskelig er det bare å trille sykkelen.

Hans Petter klarte å knekke rammen på sykkelen han hadde leid, så en liten stund var det litt dårlig stemning. Det ble en kjip trilletur ned, men heldigvis hadde Hugo fra Weride fikset en ny sykkel på under en time.

Andreas på vei over en større stein.

Etterhvert kom vi til et eventyrlig parti i stien, der den går i sikksakk mellom trærne og det er superflyt.

_MG_0739
Jeg sykler først, med Solvor rett bak. Thomas henger i et tre og tar bilde. Foto: Thomas Svendsen

Nå hadde det tørket skikkelig opp, og vi skulle ha litt frivillig hopptrening. Guiden Thomas tok oss med til en flott sti med hopp i varierende størrelse, og de fleste fikk luftet syklene.

Lars lufter Ibis sykkelen sin, han kjører hardt og er en god ambassadør for merket.

Vi avsluttet dagen med to runder i stien Donkey Trail. Den starter med en bratt bakke fra der bilen stopper, opp til et av utsiktspunktene i områder der utsikten er fantastisk.

Donkey Trail starter på en topp og snirkler seg hele veien ned til havet.

Første delen av stien er ned en vei med relativt mye steiner, så det er bare å ta det med ro i starten. Deretter starter stien som gutta i Weride har gravd mye i, og den de rett og slett nydelig. Stien snirkler seg naturlig ned i terrenget, for den var opprinnelig brukt for å frakte gods opp til bygningene som ligger på toppen. De brukte da esler, derav navnet Donkey Trail.

_MG_0776
Jeg sykler ned en av de doserte svingene i Donkey Trail mens Lars står i bakgrunnen og fotograferer. Foto: Thomas Svendsen.

Denne stien er så rå at det verdt å ta turen hele veien til Sintra bare for å sykle den. Vi fikk heldigvis mulighet til å sykle den flere ganger.

_MG_0781
God stemning på vei ned Donkey Trail. Foto: Thomas Svendsen.

Når vi kom til bunnen av Donkey Trail var både Solvor og jeg helt ferdige. Resten av gruppa ble shuttlet en tur til opp av Joao fra Weride, før vi samlet oss på en beach bar og klemte innpå et par forfriskninger.

_MG_0793
Solen gikk ned over havet, noen pratet om å bade, men det ble med praten…

Dag to var rett og slett enda mer fantastisk enn den første, og vi gledet oss til fortsettelsen av turen. Vi hadde kun kommet halvveis og hadde mye bra sykling foran oss.

Les om dag 1 her, og våre forberedelser her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.