Stisykling i Sintra – Dag 3

Det var lørdag, og vi hadde allerede hatt to dager på sykkel. Denne dagen var annerledes organisert enn de andre, og Solvor og jeg hadde bestemt oss for å dra på sight seeing noen timer før vi skulle inn til Lisboa for å sykle.

20180127_100907602_iOS
Den elektiske bilen tok oss rundt i området ved Sintra, en fin måte å dra på sight seeing.

Vi leide en Renault Twicy i noen timer, en elektrisk bil med virtuell guide. Så dro vi rundt i området rundt Sintra i noen timer og så på severdigheter. Deretter tok vi en bedre lunsj i sentrum før guiden vår Thomas Svendsen kom og hentet oss. Vi kjørte inn til Lisboa og ble møtt av Hugo og en av de andre guidene i Weride.

Turen startet igjennom byens gater, og etterhvert kom vi oss til en park, der vi syklet oppover og innover. Vi kom til en pumptrack der det var mulig å leke litt på sykkelen, før vi syklet til den første stien.

Vi syklet fire ulike stier, flere av de var ganske tekniske, og Hugo tok seg god tid til å forklare de vanskeligere partiene. Jeg tror neppe det er enkelt å finne disse stiene uten guide, og siden de inneholder endel hopp og dropp som det er smart å vite om, kan vi anbefale å bruke Weride i stedet for å tråkke rundt i denne parken alene. Så vidt jeg vet er det heller ingen app som kan brukes til å finne de, unntatt Strava.

20180127_162754899_iOS
Fra den nedlagte restauranten hadde vi god utsikt over Lisboa

På en høyde ligger det en nedlagt restaurant, og dette er et veldig populært turistmål. Restauranten har ikke vært i drift i over 10 år, og er full av tagging og ulike pieces.

I parken hadde lokalbefolkningen fest, med musikk og god stemning. Solen startet å gå ned, og temperaturen startet å krype ned mot 10 grader.

20180127_172457052_iOS
Vi ble ferdige med stisyklingen, og trillet ned i sentrum og fant en liten restaurant vi kunne spise middag på. Det ble ganske kaldt etterhvert, så det var deilig å komme oss avgårde på syklene og se mer av byen.

Lisboa har mange flotte bygg, og Hugo fra Weride geleidet oss igjennom trange gater for å få en smak av denne fine byen.

De fleste av oss i gruppen var ganske slitne etter to dager med sykling, og jeg kjente meg ganske sår i baken.

Vi kom oss avgårde til hotellet og rundet av med litt drikke i baren på hostellet.

Andre artikler om denne turen

Lesertur til Portugal med Fri Flyt

Portugal: Stisykling i Sintra – dag 1

Portugal – Stisykling i Sintra, dag 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.