Hemsedal: Gummiskogen

Vi har vært noen ganger i Hemsedal de siste sesongene, men aldri kjørt i Gummiskogen. Hvordan denne delen av dalen har fått sitt navn vet jeg ikke, men jeg tipper det har noe med at trærne står relativt tett og terrenget er både bratt til tider og kupert. Du må vel kjøre som du er laget av gummi for å nyte turen nedover.

Roni heisen

Denne 4-stols heisen tar deg opp til området der Gummiskogen starter. Det er flere valgmuligheter, men du må traversere mot (ski) venstre for å unngå de bratteste partiene.

I prinsippet kan du gå rett frem ut av heisen og finne deg en linje nedover mot dalen. Det viktige er å traversere mot venstre, hvis ikke bommer du på stedet der taxien står og venter.

Rasfare

Det kan være lett å tro at siden du går rett ut av heisen og det kun er noen høydemeter ned til tregrensen, så gjelder ikke de vanlige reglene om rasfare. Det har gått ras i området ned mot skogen, og det har omkommet personer i området. Sjekk varsom.no for skredvarsel, ta med deg spade, skredsøker og søkestang.

20191226_100949708_iOS
Sina (9 år) på vei ned mot tregrensa

Vær forsiktig, er du usikker på forholdene, så lar du vær å kjøre ned Gummiskogen.

Gummiskogen

Området er ganske bratt i partier, det er små dropp som du kan teste ut ferdighetene i og mye moro. Spesielt når det laver ned snø eller i dagene etter et snøfall.

20191226_101332777_iOS
Herlig utsikt!

Vi ble vist området av et vennepar og deres barn, og prøvde så godt vi kunne å manøvrere nedover mellom trærne. Det er ikke som å kjøre i skogen i Canada, men det er Gummiskogen.

Taxi

I bunnen av Gummiskogen står det en Maxitaxi og venter på deg. Er det mange som kjører, så betaler man 40 kroner per person. Vi var her en dag det ikke var like mye trøkk, så da fikk vi 4 personer tilbake for 200 kroner.

 

Ofte venter taxien til bilen fylles opp, da er det bare å ta av hjelmen og få luftet ut svetten og skryte litt av de trærne du akkurat unngikk å kræsje med.

Linker

Hemsedal: Harahorn

Topptursesongen starter på Nibbi

Påske week-end i Hemsedal

Hemsedal: Dramatisk nedkjøring fra 1609

Hemsedal: Slettind

Postkort fra Hemsedal

Hemsedal: Nibbi

One Reply to “Hemsedal: Gummiskogen”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.