Sør-Trøndelag

I 2020 ble Sør- og Nord-Trøndelag slått sammen til ett fylke. Vi startet prosjektet med å gå på ski til de 19 fylkestoppene lenge før denne sammenslåingen ble planlagt. Derfor opprettholder vi de opprinnelige fylkene.

På denne siden vil vi legge informasjon om ting vi har gjort i Sør-Trøndelag, og tips til aktiviteter som vi har på 2DO listen vår. Av denne grunn er ikke listen komplett, og vi vil legge ut mer etterhvert som vi får utforsket denne delen av landet bedre.

Kom gjerne med tips til artikler og annen informasjon som kan være nyttig.

Storskrymten – Fylkestopp

Her er vi på vei opp til Storskrymten i sommerferien 2021.

Storskrymten (1985 moh) er høyeste punkt i Oppdal kommune og ligger litt kronglete til. Vi tok denne toppen på beina i sommerferien 2021, som en del av en hytte til hytte tur.

Hytte til hytte tur på Dovrefjell

Siden vi skal ta alle fylkestoppene på ski, kommer vi tilbake så snart forholdene ligger til rette for det og vi har fått noen til å passe barna våre.

Trondheim

Vi har vært ganske mye i Trondheim, og kan ikke skryte på oss at det har blitt gjort noen friluftsaktiviteter i området.

Oppdal

Oppdal er et av våre favorittområder å dra, både på sommeren og vinteren. Vi har ikke tatt alt i dette området, men listen har blitt litt lengre for hver gang vi har tatt turen.

Stisykling

Dette området er et mekka for folk som liker stisykling. Siden Oppdal ligger i en dal, er det naturligvis svært mange av turene som er kuperte, og med litt oppfinnsomhet kan man drive med shuttlebasert stisykling her.

Oppdal – Orkelsjøen

Vertical Playground har sammen med Trygve Sande, Olav Sande og Joakim Gaupset Eide gitt ut boka “Oppdal og omegn – Stisykkelfører”. I denne boka er det meste av turer i området beskrevet, og vi anbefaler å kjøpe den og planlegge turen basert på informasjonen her: https://www.vpg.no/dvd-b%C3%B8ker/187428/stisykkelf%C3%B8rer-for-oppdal-and-omegn

https://www.terrengsykkel.no/stisykling/sykling-oppdal

Toppturer på ski

Oppdal er helt rått i forhold til toppturer på ski. Vi har vært der flere ganger og kommer tilbake omtrent hver sesong.

Storhornet

Dette er en trygg tur som passer veldig godt til de som ikke har så mye erfaring, barn eller sånne som oss som liker en fin tur med deilig slak nedkjøring. Dumper det pudder i Oppdal er dette et sted du bør ta turen.

Denne turen er den vi har tatt flest ganger, og vi har et herlig bilde av fjellet, tatt av en lokal fotograf hengende i gangen hjemme. Det sier litt.

Oppdal: Storhornet

Nonshøa i Skaret

En kort og trygg tur. Kan kombineres med en annen topp samme dag, hvis du har mer krutt i beina.

Oppdal: Nonshøa i Skaret

Storbekkhøa

En fin tur som vi tok mens vi bodde på DNT hytta Bårdsgården i Storlidalen i påsken 2017. Barna var små, og det ble en ganske lang tur for dem. Vi kommer nok til å ta denne igjen nå som barna har blitt større.

Oppdal: Storbekkhøa

Storhaugen

Ikke en tur vi anbefaler. Velg heller en av de andre turene som finnes i Storlidalen.

Oppdal: Storhaugen

Røros

I 2017 dro vi på vår første Norgesferie med friluftsliv som fokus. Vi tok turen til Røros som er kjent for sin koselige by og mange muligheter for turer og stisykling. Dette var ganske tidlig for oss i forhold til stisykling, de minste barna var 6 år gamle og vi hadde noen begrensninger i forhold til hvor vi kunne sykle og lengden på turene. Siden den gang har Røros stått høyt på listen vår over steder å komme tilbake.

Stisykling

Det er få steder som er kartlagt ligge nøye når det gjelder stier å sykle på i Oppdal. Her bor det noen ildsjeler som tester ut nye områder og informerer andre. Vi kan anbefale å spørre på Facebook gruppen Stisykling Røros hvis du skal til området og ikke vet hvor de beste stiene er.

Stisykling på Røros

Røros Alpinsenter

Vi har ikke vært her, men dette skisenteret beskrives som “trivelig” og vi er alltid på utkikk etter steder vi kan dra hvis været ikke er helt som vi ønsker eller det dumper ned pudder og vi ønsker å få så mye skikjøring som mulig. Kun 200 høydemeter, men det holder for mange.

https://rorosfjellby.no/alpinsenter/

Storviglen – Kommunetopp

Storviglen er 1561 moh og står på listen vår over topper vi kan ta på en vanlig helg (vi bor i Lørenskog). Har ikke tatt den enda, men det kommer.

https://ingridisland.blogspot.com/2019/04/storviglen-rros-1642019-paska.html

One Reply to “Sør-Trøndelag”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.