Oppdal: Storhornet

Påsken 2017 var i gang, vi hadde startet opp med to overnattinger i Åstadalen, deretter dro vi og besøkte min kusine Ailin og hennes familie på Rømåsen ved Sjusjøen. Superdigg med varm dusj og alle fasiliteter etter et par dager på sparsommelige DNT hytter.

Veien videre gikk mot Oppdal, Solvor og jeg var der i Februar og testet ut den lett tilgjengelige Storhornet. Toppen ligger noen kilometer fra Oppdal sentrum på E70. Du tar av ved skilting til Gjevillvatnet, tar til venstre ved Joker butikken og kjører veien til høyre/rett frem rett over brua. Parkeringen koster 50 riksdaler, husk å ta med det.

På vei opp
Bare 4,5 kilometer igjen!

Første del av turen går opp igjennom skog på fine løyper, det er ikke så mye snø i år, så vi måtte ta over skiene for å komme over en bekk. Det var svært mange som hadde tatt turen denne dagen, litt nysnø hadde det kommet og vi hadde supert føre.

Nelly har fått nye randonne støvler, det er både positivt og negativt. Det positive er at hun ikke får gnagsår, det negative er at det gjør temmelig vondt å gå med de.

På vei opp 2

Sina og Oline (6,5 år) brukte langrennsutstyr med kortfeller, og Solvor og jeg tok slalomstøvler og skiene på sekken. Vi valgte å droppe hjelper, skibriller og sikkerhetsutstyr. Turen går i terreng som under 25 grader, og selv om det var skredvarsel 3 – Betydelig i området, visste vi at det ikke var stor fare for at noe skulle skje. Man kan aldri være helt sikker, men det var risikovurderingen vi tok.

Fordelen med denne toppen er at det er kvistet hele veien opp, vi startet umiddelbart å telle antall pinner, og stoppet på “noenogåtti”, da kunne vi skimte hytta på toppen og kidza ble supermotivert og omtrent løp de siste par hundre meterne.

Nelly på toppen
Nelly på toppen!

Flott topp med deilig utsikt, og helt fantastisk nedkjøring. Nedkjøringen var bra sist vi var på denne toppen også, men i dag var det uventet bra. Deilig nysnø og god flyt.

Toppen ligger på 1.589 moh og det er ca 900 høydemeter. Vi brukte rundt 4 timer opp og ned. Bratteste punkt er under 25 grader og turen er omtalt i boken “Trygge toppturer” og “Toppturer i Norge”. Ingen steder der barna opplever det som utrygt og bratt, kvisting hele veien opp, og morsom nedkjøring. Det finnes rett og slett ingen grunn til å ikke ta turen dit!

Sina og Solvor
Sina og Solvor

7 Replies to “Oppdal: Storhornet”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.