Luster: Molden

Det var vår siste dag i Sogndal og Luster før vi skulle sette retningen hjemover. Påskeferien hadde siden tirsdag vært helt fantastisk, med blå himmel og vindstille. Sjeldent pent vær, og uavhengig om rasfaren var på nivå 3 i området, hadde vi planlagt å gå trygge toppturer hele ferien.

Barna våre er 7 år, og har fått nye randonne ski fra Hagan denne sesongen. Men bratt terreng og lange turer er ikke noe som går motivasjonen til å gløde over tid.

Molden

Denne toppen ligger lett tilgjengelig i Luster, og det er godt med parkeringsplasser ved Mollandsmarki.

Hundre meter bortenfor parkeringen går stien opp til venstre, og for oss var det bare å følge sporene til andre som hadde gått før oss.

Den første biten er igjennom skogen, og det er for det meste veldig greit å komme seg frem. Underlaget var ganske hardt, så vi hadde ingen problemer på vei oppover.

Rett etter tregrensen er nådd, kommer vi til en gammel seter som ligger idyllisk til på et flatt parti, utsikten til Lusterfjorden er helt rå, og denne blir bare bedre etterhvert som du kommer opp mot toppen.

Det er viktig å følge ryggen opp, det er den mest trygge delen hvis forholdene er annerledes. Ingen skikkelig bratte partier, og vi kan anbefale å ta en tur bort til mastene som står nærmere fjorden. Derfra er utsikten helt syk.

Fjorden lå stille og glitrende i sollyset, det var ingen vind og vi koste oss oppe på toppen en liten stund før vi satte nedover.

Nedkjøringen er ikke spektakulær, men fin nok. Vi hadde noen centimeter med styresnø og kunne få noen deilige svinger.

På vei ned så vi en flokk med ryper som satt på en stein. Jeg hadde kjørt forbi, men Solvor tok frem mobilen og fikk filmet dem mens de fløy avgårde.

Turen er på 640 høydemeter, toppen ligger på 1.116 moh og det tok oss ca 3 timer opp og ned. Denne toppturen er beskrevet i boka “Trygge toppturer” som er utgitt av Fri Flyt.

Påsken 2018

Les de andre innleggene fra denne påsken.

Postkort fra Hemsedal

Hemsedal: Slettind

Sogndal: Tylderingen

Sogndal: Blåfjellet

Sogndal: Grøssete og Torsdadnakken

Luster: Fivla og Fivlenosi

Påsken 2017

På denne turen var også hele familien med. Les blogginnleggene her:

Åstadalen

Oppdal: Storhornet

Oppdal: Storbekkhøa

Romsdalen: Smørbottfjellet med barn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.