Ski Around the Rockies

Januar 2018 la vi bestilling på “Ski Around the Rockies” med Langley. Dette er en tur vi har snakket mye om, og den har stått høyt på listen over ting vi har lyst til å gjøre. Kort fortalt er det 10 personer i en van sammen med en guide, og vi skal kjøre rundt til 5 forskjellige stisteder og stå på ski på noen av de beste stedene i verden i 8 dager.

Da vi bestilte var det få tidspunkt som vi kunne velge, men vi ønsker så stor mulighet for puddersnø som mulig, og valgte å reise i Februar. Skisesongene i British Colombia varierer i snøfall og snødybde akkurat som resten av verden, men med en litt lite vitenskapelig sammenligning av snørapporter på nettet, har jeg troen på at vi vil oppleve noe pudder uansett.

Tidligere har Sina og Oline vært såpass små at vi ikke tenkte det var forsvarlig å dra avgårde så lenge, men nå tenker vi at de har blitt store nok. Vi fikk bekreftet at barna våre skulle bli tatt vare på i vårt fravær, og vi har hatt en del samtaler om hvordan vi skal organisere det hele.

Nå har vi i ett helt år gått og gledet oss til turen, og avreisen til Calgary i Canada starter å nærme seg.

Å forberede seg på tur

Siden dette er en organisert tur, er det begrenset hva vi trenger å forberede. Jeg ønsker å være litt opplyst når vi drar, og har gjort noen betraktelser som jeg har tenkt å dele.

Hvor skal vi?

Vi starter med en flytur til Frankfurt, deretter direkte til Calgary i Canada. Der blir vi plukket opp av guiden vår, alt utstyret lastes inn i van’en, og vi setter kursen mot første destinasjon som er Fernie. Opp dit er det ca. 3 timer kjøring. På det tidspunktet har vi vært på reise en god stund, og jetlag’en river nok i øynene.

Fernie

Jeg har vært på skiferie i Fernie med Langley tidligere, og gleder meg sinnsykt til å få med Solvor hit. Den gangen var en kompis og jeg i Fernie en uke, og det snødde 1,70 meter på 5 dager! Crazy!

Fernie_Catski 033
Jens på snowboard i Fernie i 2008. Brettet ble kjøpt i Calgary og blir nå brukt omtrent annenhvert år…

Skisenteret i Fernie består av 5 forskjellige bowls (små daler), og når det snør kraftig åpner de en etter en utover dagen. Det betyr at det gjelder å følge med, så kan du kjøre urørt pudder mer eller mindre hele dagen. Skisenteret har høyeste punkt på 2.149 moh, og tilbyr skikjøring i over 1.000 høydemeter. Anlegget er kjent for gode muligheter for skikjøring i skogen, noe jeg fikk oppleve under særdeles gode forhold for 10 år siden. Jeg krysser fingrene for at dette gjentar seg.

I tillegg til å stå i anlegget, dro jeg også en dag på Catskiing i området. Bildene som jeg har fra Fernie er fra denne turen, og det var supernice å kjøre i skogen der trærne står langt fra hverandre og livet føles som en skifilm.

I Fernie skal vi være i 2 dager, og så drar vi videre til Rossland og Red Mountain.

Les mer her: http://skifernie.com/

Les blogginnlegget fra Fernie her: Fernie

Rossland og Red Mountain

Rossland ligger nesten 4 timer med bil fra Nelson, så jeg tipper det blir stille i bussen etter to dager med kjøring i Fernie, og 9 timer tidsforskjell mellom hjemlandet og British Columbia. Når jeg var i Canada sist, hadde jeg seriøse problemer med å holde meg våken til middagen startet klokka 19.30 lokal tid. Klokka 20.30 var vi seng, og klokken 04.00 var vi lys våkne.

Red Mountain er i skrivende stund den destinasjonen som har minst snø denne sesongen. Det vil si at det nå ligger 123 cm med snø i terrenget. Sammenlignet med Norge er dette det vi ville kalle knallforhold.

Her skal det visstnok være noe av verdens beste skogskjøring, så vi krysser fingrene for gode forhold! Red Mountain har visstnok lite folk i bakkene når det ikke er pudderalarm, men når det laver ned kommer skientusiastene krypende ut av sine snøhuler og kjører linjer i skogen. Det gjelder nok å stresse ned, for heisene i anlegget går relativt langsomt sammenlignet med ekspressheisene i Trysil.

Uansett, vi gleder oss!

http://www.redresort.com/

Les blogginnlegget fra Red Mountain her: Red Mountain

Nelson / Whitewater

Neste stopp er Nelson og Whitewater Ski Resort. Dette er den korteste reisen mellom skisredene på hele reisen, og det tar bare 1 time å kjøre fra Rossland. Så langt denne sesongen har det snødd 480 cm, og det ligger 180 cm i terrenget!

whitewater_ski_resort_168770
Dette kommer jeg til å drømme om hver natt frem til avreisen i Februar

Dette er et lite skisenter, og for de som har med seg topptur utstyr er det bare å sette i mars i vilkårlig retning og kjøre linjer du bare kan drømme om. Vi har derimot ikke tenkt å ta med rando utstyr, men satser på en eller flere fine dager i dette anlegget. Hvis det ikke er en halvmeter med ferskt pudder, kan man ofte ta skiene på sekken og traske oppover. Vi får se hvordan motivasjonen er til å gjøre slikt hele dagen, men tanken er fristende.

Les mer

https://www.skiwhitewater.com/

https://www.akaskidor.se/artiklar/artiklar/20080121/nelson-whitewater-storleken-har-ingen-betydelse/

https://www.friflyt.no/ski/pudder-av-beste-sort-i-whitewater (kan kreve abonnement)

Les blogginnlegget fra Whitewater her: Whitewater

Revelstoke

3,5 times kjøring fra Nelson ligger Revelstoke. Dette stedet har Nord-Amerika’s største høydeforskjell på 1.713 meter, og det snør i gjennomsnitt 10,5 meter med snø! Akkurat nå ligger det 213 cm med snø i terrenget, og vi kommer til å få kjørt oss etter x antall gjentagende dager i bakken. I følge artikler jeg har lest, kan man kjøre urørte linjer i 3-4 dager etter et snøfall. Orker ikke sammenligne med Trysil…

Revelstoke BLong-4947
P U D D E R !!

Jeg har vanskelig for å sette ord på hvilke forventninger jeg har til Revelstoke, men de er høye! (Legger du merke til uslepen bruk av utropstegn…?)

https://www.revelstokemountainresort.com/

Les blogginnlegget fra Revelstoke her: Revelstoke

Golden og Kicking Horse

Ca. 2 timer kjøring fra Revelstoke ligger Golden som er siste stopp på turen. Der ligger skisenteret Kicking Horse. Når vi kommer hit tror jeg melkesyren kommer bare jeg ser på skiene mine, og jeg håper på at kroppen min av en eller annen grunn har blitt knallbra på restitusjon.

De skryter av bedre champagne pudder enn noen andre, og jeg håper de har rett!

https://kickinghorseresort.com/

Les blogginnlegget fra Kicking Horse her: Kicking Horse

Reiseruta
Her er reiseruta (kilde: Google Maps). Til sammen 16 timer i bil og 1367 km. Når jeg ser dette begynner jeg å lure på hva som ligger i midten av runden vi skal på. ;D

Oppsummering

Noen timer med video titting, lesing av diverse artikler på nettet og sikling på syke bilder av folk som visstnok står på ski (det eneste som stikker opp av snøen er hjelmen), beviser at det under perfekte forhold kan bli en syk ferie.

Når jeg dro til Fernie for 10 år siden klarte jeg å blingse på avgangstiden til flyet, noe som førte til en alternativ flytyr til London City Airport sammen med finans-eliten, taxitur igjennom London med skibagger på tvers i baksetet, tre mellomlandinger i Canada, hotellopphold i Calgary, øl til frokost i en lokal diner og tre timers busstur opp i fjellene. Vi var nøyaktig 24 timer forsinket når vi kom frem, og endel tusenlapper lettere på kontoen.

Uansett, så hadde det vært en møkkavinter så langt, og de andre i reisefølget hadde hatt en kjip dag i bakken. Kompisen min og jeg satt i bussen og pimpet til whisky og lokalt øl da snøen datt ned fra himmelen. Dagen etter var det 30-40 cm med pudder, og slik fortsatte det hver dag hele ferien.

Jeg vet at det ikke nødvendigvis blir slik denne gangen, men det er lov å håpe.

Linker

https://www.langley.eu/no/temareiser/ski-around-reiser/ski-around-the-rockies/

5 Replies to “Ski Around the Rockies”

  1. Pingback: Fernie - 19topper

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.