Red Mountain

Vi hadde vært på tur i noen dager med Langley og konseptet Ski Around the Rockies. Etter to dager i Fernie med ganske bra skikjøring, og veldig kalde forhold, hadde vår guide Karl tatt oss med til Rossland og Red Mountain. Turen fra Fernie hadde tatt nesten fire timer, og det var svært hyggelig å komme frem og sjekke inn på hotellet. Her skulle vi være i to netter og stå på ski begge dagene.

Dag 1 (10 Februar)

Jeg skal være helt ærlig og innrømme at de to første dagene i Fernie ikke var noe høydepunkt for min del, spesielt fordi det var så sykt bra der da jeg dro dit for 11 år siden. Men nå var forventningene mer eller mindre nullstilt, og vi dro opp til Red Mountain for å utforske fjellet og ha det gøy.

IMG_6457 (2).JPG
Kenneth Blom fra Rosendal herjer i pudderet i Red Mountain

 

Red Mountain hadde vært stengt dagen før på grunn av kulde, og dagen før det hadde det snødd, så vi kunne forvente oss å få litt pudder hvis vi visste hvor vi skulle lete. Guiden fra Langley (Karl) hadde en klar formening om hvor vi skulle finne god snø, så vi tok tre heiser opp til toppen og startet på det som kom til å bli en helt grei dag…

IMG_6498 (2).JPG
Solvor i god flyt

 

Fjellet har 5 heiser, der en av disse er en barneheis. Den tok vi ikke. Med noen unntak er det mulig å stå over hele fjellet, og i tillegg er det mulig å ta Catski bort til skogskjøring i verdensklasse.

IMG_6553_2
Peter tar en nærmere titt på pudderet

Skogen nedover fra Granite Mountain (se kart her) mot Paradise Chair var helt utrolig. Trærne står i god avstand og det var bare å gønne på nedover. Snøen var veldig bra, selv om det var mange partier der det var godt oppkjørt. Vi har ikke vært bortskjemt med pudder hjemme i Norge, så det var deilig å få en god følelse med de nye Elan skiene våre.

IMG_6614_2
Trærne står spredt i skogen, og Gunnar Helleland gønner på!

Reisekompanjongene våre skrek av glede igjennom skogen, og det var særdelse god stemning. Vi ble veldig imponert over gæmlisene fra Rosendal som sto på telemark og kjørte skiten ut av alt og alle. Blå himmel, sol. Kan ikke bli spesielt mye bedre. Kulden som hadde skjært igjennom marg og bein i Fernie var ikke tilstede her, og det var bare å kle av seg de lagene med klær som var til over.

Været holdt seg til vi skulle spise lunsj, og etter det ble det litt flere skyer og dårligere lys. Men vi holdt det gående og fikk utforsket med av fjellet før det var på tide å runde av dagen. Afterski i bakken og god stemning.

Dag 2 (11 Februar)

Kroppen måtte jages ut av sengen, både på grunn av jetlag og høyere fysisk påkjenning enn normalt. Været var upåklagelig, og vi hadde en plan for dagen. Planen var å kjøre Catski og kjøre i mer eller mindre urørt pudder. Da var det bare å sette avgårde og komme seg til topps i fjellet.

20190211_181648484_iOS.jpg
5 spente karer er klar for å kjøre på i backcountry i Red Mountain

Gruppen kom seg opp til Granite Mountain og kjørte ned mot Grey Mountain Chair (se kart her). Endel av følget kjørte på mot bunnen av dalen, mens de få utvalgte tok riktig løype og endte opp ved riktig heis. Det finnes null empati for slike feil, så Karl, Kenneth og jeg satte avgårde mot Catski området.

På toppen kom også Rune og Gunnar, så vi ble en flott bukett med overtente skikjørere som var klar for urørt terreng.

IMG_6705 (2).JPG
Karl Fejerstam Ljungquist fra Langley nyter svingene i temmelig urørt snø

En sykt bra ting med skikjøring i Red Mountain er at du kan kjøre til toppen av skisenteret og ta Catski til et område som ikke blir kjørt i så stor grad. Prisen man betaler er 10 kanadiske gærninger (ca 70 kroner) og det er 3 ulike områder man kan kjøre nedover. Turen tar mindre enn 10 minutter, og dette er en rimelig måte å oppleve skikjøring med beltevogn.

Vi ble sluppet av beltevogna, solen skinte og vi måtte ta et valg om hvor vi skulle kjøre. Valget ble tatt og vi satte utfor.

IMG_6775 (2).JPG
Kenneth Blom finner et urørt parti

Snøen var ganske bra, trærne sto ikke alt for nære hverandre, og skiopplevelsen var den beste jeg har hatt så langt i denne sesongen. Det var så utrolig fett!

Vi kjørte nedover i den planlagte traseen, og knipset bilder av hverandre. Det var nok 30 cm med pudder som var delvis urørt i visse partier. Vi var de første som hadde kjørt der denne dagen, og stemningen var svært høy. Det er et godt tegn når voksne menn skriker av glede nedover i skogen.

IMG_6841.JPG
Sofia kjører på i ettermiddagslyset i den delen av fjellet som heter Red Mountain

Det var ikke lange partiet vi kjørte, men det var veldig digg. I tillegg fortsatte vi nedover utenfor løypene, og her var det ikke noe verre. Gubbene fra Rosendal fortsatte ned til et flatere parti, mens vi andre dro over til en av løypene og kom oss ned i bunnen. Lunsjen smakte spesielt godt denne dagen.

Linker

Les om konseptet “Ski Around the Rockies” med Langley her: Ski Around the Rockies

Her har vi skrevet om første oppholdet i Fernie: Fernie

http://www.redresort.com/

One Reply to “Red Mountain”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.