Kicking Horse

10 dagers skiferie i Canada gikk mot slutten, vi hadde opplevd kalde forhold i Fernie, catski og deilig pudder i Red Mountain, den råeste skidagen ever (!) i Whitewater og gode forhold i Revelstoke. Med Ski Around the Rockies og bra opplegg med Langley, skulle vi runde av i Kicking Horse.

Kicking Horse

Dette skisenteret fra 1986, var i starten kun åpen fra fredag til søndag. Snødde det i løpet av uken var det syke tilstander på fredager. Begrepet Powder Friday ble etablert, og det var populært å ta seg en fridag når pudderet lå urørt i anlegget.

20190215_102454763_iOS
Midt i skianlegget ligger Grizzlybjørnen Boo og sover på vinteren. Han har bodd her siden 2005 og pleier å komme ut av hiet i slutten av Mars eller starten av April

I dag har anlegget utviklet seg, og Kicking Horse kaller seg the Powder Capital of Canada, en påstand flere andre anlegg sikkert bestrider. Det er ingen tvil om at dette er et flott anlegg å kjøre i hvis det er ny snø og pudder overalt. Vi var ikke så heldige med forholdene, og dagen ble ganske rolig for både Solvor og meg.

Skianlegget

Anlegget har 5 bowls, og har 4 heiser. To av disse benyttes til å få tilgang til de ulike områdene, og her er det snakk om å traske litt for å få tilgang til de beste områdene. Det kan være en ide å ta med feller, men det er også mulig å komme seg rundt ved å bruke beina.

På en pudderdag regner jeg med at det kun er de mest ivrige som går, for det er store områder som er tilgjengelig fra heisene mot toppen. Noen sider er temmelig bratte, andre er slake, så her er det terreng som passer enhver smak.

Crystal Bowl

Solvor og jeg var slitne, det hadde snødd noen få centimeter, og sikten var svært dårlig. Whiteout, slitne kropper og 7 dager sammenhengende på ski før vi kom til Kicking Horse gjorde at vi tok det med ro og kjørte i Crystal Bowl frem til lunsj og avsluttet dagen da. Vi hadde rett og slett gått tom for futt.

Terminator 2

De andre i følget tok turen til Terminator 2 sammen med Karl, vår guide fra Langley. Da går man fra toppen av heisen “Golden Eagle Express” og passerer Terminator Peak. Her er ett parti som oppleves luftig, og det var ikke et alternativ for min del å være med på dette. Kjøringen ned var ganske bra, men forholdene kunne vært bedre.

Oppsummering

Kicking Horse er nok et heftig anlegg, spesielt når forholdene er bedre enn det vi opplevde. Hadde vi ikke vært på en organisert tur, hadde vi nok denne dagen heller tatt bilen og kjørt tilbake en halvtimes tid mot Revelstoke. Der finnes det endel fjellsider som det er mulig å ta på felles og gå delvis eller helt opp. Flere steder sto det parkert biler, og vi kunne se spor fra de som hadde kjørt urørt pudder.

Det er ingen tvil om at vi kommer tilbake, og da krysser vi fingrene for at vi får oppleve en pudderdag i Kicking Horse.

Ski Around the Rockies

Fernie

Red Mountain

Revelstoke

https://kickinghorseresort.com/

https://en.wikipedia.org/wiki/Kicking_Horse_Resort

One Reply to “Kicking Horse”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.