Huldreheim

Huldreheim er en helt ny hytte i Rælingen, og ble åpnet 12. Mai 2019. Den dagen var det rundt 500 personer som var med på åpningen av den nye hytten som er bygget med midler fra Håkon Ljøgodt. Jeg synes det er fantastisk at bedrifter, privatpersoner og stiftelser bidrar til DNT sitt fantastiske økosystem og håper det fortsetter fremover.

Fredagstur

Vi er spesielt glade i lett tilgjengelige hytter som kan besøkes på fredager etter en hektisk arbeidsuke. Spesielt fint er det at Huldreheim ligger så nærme vårt bosted på Lørenskog at vi strengt tatt kan dra dit når som helst.

20190524_153130228_iOS
Oline, Jens og Sina er klare for tur. Fottøyet er tilpasset våte forhold

Jeg dro hjem relativt sent fra jobb, og Solvor hadde pakket det vi skulle ha med oss på tur. Været var litt ustabilt, og jeg krysset fingrene og håpet at det ikke ville regne når vi gikk avgårde. Værmeldingen har ikke vært til å stole på i det siste, så sekkene ble pakket med tøy til å dekke de fleste værtypene.

20190524_154440077_iOS.jpg

Vi plottet inn Tristilveien på GPS’en og hørte på Harry Potter på lydbok mens vi kjørte avgårde. Stemningen var god, Sina og Oline (8 år) var giret på å komme seg på tur.

Bilen parkerte vi ved barnehagen Espira Tristilbakken, og tok grusveien innover i Østmarka. Det har ikke kommet opp så mange skilt til Huldreheim enda, så er du i tvil følger du bare skiltingen mot Ramstadsjøen.

20190524_162708034_iOS.jpg
Alltid stas å låse opp til en DNT hytte vi ikke har vært på tidligere

Det hadde regnet endel de siste dagene, så stien var skikkelig bløt. Oline plumpet ut i et gjørmehull, cherrox’ene ble stående igjen i gjørma og hun fortsatte videre med kun sokker på beina og ble stående fast i gørra. Vi fikk dratt både jenta og støvlene opp, og hun måtte fortsette uten sokker i fottøyet.

Fra bilen var det ca. 3 km å gå, akkurat passe avstand for en dag som dette.

Huldreheim

Vi har aldri vært ved Ramstadsjøen, men DNT har virkelig funnet et perfekt sted å bygge hytten. Det var endel menn med fiskestenger ytterst på odden, så det er tydelig at dette er et populært sted for de som liker slikt.

20190524_164114183_iOS
Det ble burgere til middag, enkelt og godt!

Huldreheim har to soverom med plass til fire personer hver. I tillegg er det mulighet for å sove på loftet og i sofakroken i stua. Her kan det nok bli både trangt og trivelig på vinteren. Jeg ser for meg at vi kommer til å planlegge en rundtur i Østmarka til vinteren der en av overnattingene blir her på Huldreheim.

På grunn av de store vinduene overalt, virker hytta større enn de 52 kvadratmeterne. Kjøkkenet er en del av den åpne løsningen, så her kan man lage mat mens praten går med de andre som er med på tur.

20190524_171806972_iOS
Sina og Oline spiller sjakk i sittekroken ved vinduet. Begge har en aggressiv spillestil, så brikkene forsvinner fort.

Sulten gnag i magen, og vi var mektig imponert over den fine hytten – og egentlig ganske fornøyd med at vi fikk den for oss selv.

Etter middag badet de som ville det. Vannet var mildt sagt forfriskende ble jeg fortalt. Det skal være kanoer her, noe vi ikke testet ut, og det er mange steder å legge turen hvis du ønsker å utforske Østmarka ytterligere.

Returen

Vi hadde ikke planlagt noen mer enn å gå frem og tilbake til Huldreheim, og kunne stolt krysse av nok en DNT hytte. Veien tilbake ble den samme som vi hadde hit, og vi la merke til at det var endel som var ute og løp i området. Det var også spor etter grove sykkeldekk, så det går nok an å sykle til Huldreheim med lett oppakning.

Linker

https://ut.no/hytte/1015390/huldreheim

Desembertur til Stallen

Bøvelstad fra Flateby

Tur til Øvresaga

 

5 Replies to “Huldreheim”

  1. Så kult at dere fikk besøkt denne hytta! Planen er å ta med mine tantebarn på snart 4 år hit i løpet av sommeren. Er det overkommelig for to så små tasser å komme seg inn hit? Eller blir det for langt? Å ha med små barn på tur er virkelig langt utenfor min kunnskap… he he 🙂

  2. En fireåring skal klare dette, men ta med litt mat som påfyll underveis. Det teller positivt hvis de er vant til å være på tur.

    Mitt beste tips er å «prime» dem med sannhet og en visjon. Et eksempel: «Nå skal vi på en ganske lang tur, som jeg er sikker på at dere klarer. Dere vil bli slitne og vi kan ta pauser. Når vi kommer frem skal vi bo på en kjempefin hytte, og det gleder jeg meg til!»

    1. Tusen takk for tips! De er ikke så turvant (det er der jeg kommer inn i bildet… he he), men jeg tror nok vi skal komme i mål til slutt!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.