Nordjylland

Jylland er den største øyen i Danmark, og den enkleste måten for oss nordmenn å komme seg hit er enten med fly eller ferje. Vi har vært på Jylland og stisyklet endel, og her kan dere se samlingen av blogginnlegg som dekker den nordligste delen.

Innlegget vil inneholde de artiklene som vi har skrevet om den nordligste delen av Danmark, og kan også inkludere ting som vi har undersøkt men ikke sjekket ut selv enda.

Slettestrand

Dette er ett av de bedre stedene å sykle i Danmark, og vi kan virkelig anbefale å ta turen hit. Vi var her i 2018 på vei tilbake fra sommerferie i Østerrike.

Slettestrand i Danmark

Ålborg

Ålborg ligger ca. 45 minutters kjøretur sør for Hirtshals. Det er dermed et naturlig stopp for de som tar fergen fra Horten.

Poulstrup Sø

Av de stiene som vi syklet i påsken 2019 i området rundt Ålborg, er dette den vi likte best. Nelly og jeg syklet denne alene og det er en runde man kan ta flere ganger. Vi diskuterte om denne stien er like bra som Svinekløv Plantage ved Slettestrand. Har dere tid, ville jeg syklet begge og gjort opp min egen mening.

Ålborg: Stisykling Poulstrup Sø

Hammer Bakker

Hammer Bakker ble i 2015 kåret til den beste stien i Danmark. Det begynner å bli noen år siden nå, men da vi var der i påsken 2019 hadde vi det gøy i dette området. Stisyklingen er ganske annerledes enn det vi er vant til fra Norge, og vi kan anbefale å tilbring noen timer her.

Ålborg – stisykling i Hammer Bakker

Kongshøj Skov

Skal du prioritere hvor du skal sykle i nærheten av Ålborg, så vil vi anbefale å teste ut Hammer Bakker først. Kongshøj Skov er også morsomt, men det blir litt for enkelt å sykle her til tider. Men mye kan ha endret seg siden vi var der i 2019.

Ålborg: Stisykling – Konghøj Skov

Bildet øverst er tatt av Hamsterfreund og hentet fra Pixabay. Vi kommer til å bytte ut dette bildet så snart vi finner et som passer bedre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.