Finnmark

Dette er dessverre det fylket vi har vært minst i, og det er kun på grunn av den geografiske avstanden fra vårt hjem i Lørenskog. Fylket som på nåværende tidspunkt er en del av det nye gigantiske Troms og Finnmark, vil sannsynligvis splittes opp igjen i to fylker hvis den nåværende regjeringen får det som de ønsker.

Det høyeste fjellet i tidligere Finnmark er Øksfjordjøkelen.

Dette innlegget beskriver kun de turene vi har tatt i Finnmark og aktiviteter som vi har planlagt. Kom gjerne med tips til ting som bør være med som en del av denne oversikten.

Loppa kommune

Denne kommunen har bare litt over 1000 innbyggere, og er et fantastisk sted som bør oppleves. Det er knapt med overnattingsmuligheter i området, så skal du ta en tur til Øksfjordjøkelen kan vi anbefale å overnatte i Alta som er ca. 1,5 til 2 timers kjøring unna.

Øksfjordjøkelen (1.204 moh)

Denne toppen måtte det to forsøk til for å komme helt opp. Første gangen vi prøvde oss på denne turen i 2016 – valgte vi feil rute, og gikk på den blunderen å gå turen uten guide. Det ble en helt fantastisk tur for det, der vi sov i bilen og kunne nyte at det ikke var mobildekning i en travel periode i livet.

Det er mulig å ta turen på sommeren, men vi anbefaler mest å ta den som en tur på våren med toppturski.

Øksfjordjøkelen – denne turen i 2016 var en av de fineste vi har hatt, selv om vi ikke kom helt til topps.

Til topps i Finnmark: Øksfjordjøkelen – i 2021 kom vi helt til topps. Dette var under Covid-19 pandemien, og vi dro fra et ganske stengt Østlandsområde til Alta der vi kunne gå ut og ta noe godt å drikke. Etter turen til Øksfjordjøkelen, kjørte vi til Tromso og tok Jiehkkevárri.

Podcast Episode 17: Øksfjordjøkelen og Jiehkkevárri – hør gjerne podcasten vår om turen til Øksfjordjøkelen og Jiehkkevárri. Den finnes på Apple Podcast og Spotify.

Jens og Solvor på toppen av Øksfjordjøkelen i Mai 2021

Linker og annen informasjon

Bildet på forsiden av denne artikkelen er lastet ned fra Pixabay.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.