Podcast Episode 14: Angst på tur

Alle mennesker opplever angst på en eller annen måte i livet. Ofte skiller vi på prestasjonsfremmende angst eller angst som kommer til hindring for deg i livet. Den prestasjonsfremmende angsten gjør at vi skjerper oss og fokuserer på en oppgave eller situasjon.

I denne episoden diskuterer vi ikke den alvorlige angsten som gjør at personer trenger behandling eller medisinering, men angsten som vi har med oss på tur og som gir oss begrensninger i forhold til dette.

Jens har høydeskrekk som mange opplever og føler er en hindring. Solvor har sine egne former for angst som kanskje ikke kommer like tydelig på tur, men som vi vet er med henne. Solvor vil ha kontroll på hvor hun er, og dette kommer frem i forhold til å kunne se hvordan terrenget er. Tåke og dårlig sikt på andre vis er en hindring for dette.

Eksponering til angsten

Jens er utdannet gestaltterapeut og har praktisert siden 2012. Han har jobbet med mange klienter som har angst på en eller annen måte, og en gradvis eksponering til angsten er en god måte å jobbe med dette. Han overfører dette til sin egen høydeskrekk, en angst som helt klart kommer i veien for at vi kan realisere våre drømmer. Det beste eksempelet på dette er at vi har målsetning om å komme opp på alle fylkestoppene på ski, og Store Skagastølstind er helt klart et fjell det ikke er mulig å komme til topps på med hans angst.

Bildet i dette blogginnlegget er av Store Skagastølstind, og øyeblikket det er tatt er med i podcast episoden.

Denne episoden

Vi går igjennom følgende tema:

  • Hva er angst?
  • Hva slags type angst kan vi oppleve i naturen?
  • Hvordan jobbe med angsten?

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/no/podcast/19topper-blog/id1514989898

Spotify: https://open.spotify.com/show/71NKnHhXSm9fm4Dw923arX

Linker og annen informasjon

Hvis du opplever at angst kommer i veien for ditt friluftsliv eller livet generelt, og du tilhører den kategorien som vi kaller for “normal nevrotikere”, anbefaler vi å ta kontakt med en terapeut. Angstringen er et gratis tilbud for de som ønsker å bearbeide dette sammen med andre.

Les mer om angst her: https://terapeut1.no/angst/

Preikestolen med høydeskrekk

Besseggen med høydeskrekk

Oversikt over alle podcast episodene våre: Podcast

Meld deg på vårt nyhetsbrev her: Newsletter

One Reply to “Podcast Episode 14: Angst på tur”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.