Vestfold

Vestfold har blitt til Vestfold og Telemark fylke, men vi i 19topper.blog anerkjenner ikke fylkessammenslåingene. I dette blogginnlegget vil vi samle tips og blogginnlegg til de som ønsker å utforske Vestfold i større grad.

Denne siden vil oppdateres med ny informasjon, og er det noe du synes mangler – eller ønsker å tipse oss om å teste ut, så setter vi pris på en kommentar eller at du sender melding til oss på annet vis.

Fylkestopp: Vestfjellet

Vi har gjort et forsøk på topptur til Vestfjellet i Vestfold på ski i 2019 og måtte snu.

I Januar 2021 hadde vi perfekte forhold og tok turen opp til Vestfolds tak

Det er ikke så ofte at skiføret er spesielt bra i området, så her gjelder det å finne et tidspunkt hvor det både er snø og helst kaldt vær.

Topptur til Vestfjellet på ski

Fylkestopp i Vestfold: Vestfjellet – les om skituren vår mot Vestfolds høyeste topp under dårlige forhold. Det hadde kommet nysnø, men været slo om og det ble regn.

Høsten 2020 tok vi beina fatt og dro til Vestfjellet i perfekt vær. Sol og blå himmel.

Kommunetopp i Holmestrand: Vestfjellet

Kommunetopper

Vi tok faktisk alle de nye kommunetoppene i Vestfold på en helg høsten 2020. Vestfjellet var første toppen vi tok, og den turen er beskrevet ovenfor. På grunn av sammenslåing av kommunene i gamle Vestfold, er det bare 5 kommunetopper igjen. Vi har valgt å prioritere de nye kommunene, så får vi heller ta de toppene som ikke lengre har kommunetopp status senere.

Resten av turene vil bli publisert her etterhvert som vi får skrevet innleggene.

Kommunetopp i Færder: Vetan – denne toppen er bare 100 meter over havet, og du kan kjøre bil helt opp til toppen hvis du vil.

På Nøtterøy ligger Færder kommune sin høyeste topp. Vetan er 100 meter over havet og en topptur alle skal kunne klare. Bevegelseshemmede vil nok ha noen utfordringer da bakken er bratt, men alt går med litt hjelp.

Stisykling på Tjøme og Nøtterøy

Vi dro avgårde til Tjøme og Nøtterøy i Mai 2018. Her hadde vi hørt og lest at det skulle være veldig bra forhold for stisykling, og det må vi si at stemte. Været var også upåklagelig og vi kommer helt sikkert til å dra tilbake hit for å utforske mer.

Tjøme og Nøtterøy. Les om turen vår og deilig stisykling.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.