Kommunetopp i Gol: Nystølvarden

Vi hadde startet sommerferien i Hallingdal, og etter et par dager med stisykling i Høgevarde og topptur til kommunetoppen i Nes – var det på tide å ta turen til høyeste punkt i Gol kommune.

Turen starter med noen hundre meter på grusvei

Nystølvarden (1295 moh)

Dette er en enkel topp å gå, og vi kjørte opp i hyttefeltet ved Varhovd og parkerte bobilen der. Her er det plass til 5-10 biler, og hvis man ønsker er det mulig å free-campe her, siden det er stor nok avstand til nærmeste hytte.

Vi hadde litt vekslende vær, men på dette bildet viser Hallingdal seg fra sin gode side.

Det finnes to muligheter til å gå til toppen, og vi valgte den korteste som i følge Solvor’s fancy klokke er omtrent 5,5 kilometer hver vei.

Første del av turen går opp igjennom lett bjørkeskog før man kommer opp på høyfjellet. Her er det åpent med flotte vann, og terrenget er ganske flatt helt frem til den siste biten opp mot varden på toppen.

På vei den siste biten opp til toppen

Man kan se varden det siste stykket, og det er god motivasjon i seg selv. Flott toppunkt med utsikt hvis været tillater det. Vi hadde litt regn på toppen, men kunne se nordover mot Hemsedal og store deler av Hallingdal.

Linker og annen informasjon

Les om andre ting å gjøre i Hallingdal i dette blogginnlegget. Det er utrolig mye å finne på i denne flotte delen av landet vårt.

https://ut.no/turforslag/1113052/nystlsvarden-gols-hyeste-topp

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.