Kommunetopp i Hægebostad: Oddevassheia

Påskeferien 2021 ble på mange måter påvirket av Covid-19, og vi ble enige om å gjøre noe vi ikke hadde gjort før. Vi satte nesa mot Stavanger og planen var at vi skulle ta kommunetopper både på vei til og på turen tilbake. Bilen og tilhengeren var pakket med både randonne, fjellski og turstøvler. Dette ble en påske med stort spenn i opplevelsene.

Vi kjørte inn til Knaben, som er en gammel gruvelandsby. Der parkerte vi bilen ved en skistadion. Skal denne turen tas på ski, vil jeg anbefale å kjøre bilen opp i området som heter Reinshommen. Der finnes det en parkering og skisporet går forbi her. På denne måten sparer du omtrent en kilometer og en del høydemeter.

Solvor og Nelly i starten av turen

Vi fulgte skisporet ned mot Knaben, over en bro og opp i hyttefeltet ved Reinshommen. Det er bra med stigning igjennom hyttefeltet. Sporet var bra og det var mye folk som var på tur.

Vi gikk forbi Finndalsdammen og videre innover langs vannene. Da vi gikk over vannet (830,5 moh) og videre ned mot vannet 817,9 og tok av mot toppen av Oddevassheia. Vi traverserte opp mot toppryggen, og ser at det var andre som gikk videre mot Knaberøysa og gikk ryggen opp mot toppen derfra.

På vei opp mot toppryggen i nydelig påskevær

Med fjellski og feller gikk det greit å komme seg opp mot toppen. Vi fulgte terrenget, og dreide av mer mot nordøst i det slakere terrenget. Da vi kom opp mot toppen av toppryggen gikk vi videre sørover mot toppen.

Toppen har en fin varde og vi kom til topps etter ca 2.5 time.

Nedkjøringen fra toppen var litt krevende på fjellski, men vi kom oss ned til det flatere terrenget og tilbake til skisporet mot Knaben.

Vi var tilbake ved bilen etter ca. 4 timer.

Linker og annen informasjon

Denne toppen kan tas sammen med kommunetoppen Venehei i Kvinesdal. Det er få gode turbeskrivelser til denne toppen, men en Peakbook artikkel som du kan se nedenfor sier at denne turen tar ca. 7,5 timer på ski.

https://peakbook.org/tour/297401/Oddevassheia+og+Venehei+-+K-topp+nr.+300%21.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.