Heisbasert sykling i Geilo

Vi hadde startet sommerferien 2022 i Hallingdal. Etter en drøy uke med stisykling og toppturer, bestemte vi oss for å ta turen til Geilo og teste ut den heisbaserte stisyklingen her.

Ski Geilo

Geilo har bygget opp en allsidig destinasjon med mange aktiviteter rundt skisenteret. Her er det bare å åpne lommeboka og drive med klatring i tårn, Høyt & Lavt klatrepark, hopping på trampoline, golf i mange varianter (inkludert frisbee og fotball) og mye mer.

Sina (11 år), Jens og Oline (11 år) er klare for å teste ut heisbasert sykling i Geilo

De bruker skikort systemet Access, så Skidata kortene som brukes andre steder funker ikke. Heiskort for hele familien kom på 1.500,- (inkludert nye kort til alle 4), og det er vel prisen for en dag med moro i disse dager.

I heisen opp kunne vi se en gammel downhill løype som så temmelig røff ut. Ved første øyekast trodde jeg det var en av løypene, men der tok jeg heldigvis feil. Denne løypa er stengt av åpenbare årsaker.

De har bygger fire løyper i Geilo, en blå som går hele veien fra topp til bunn, og tre røde løyper som kombineres med den blå hovedløypa.

Flow Motion (blå løype)

Denne blå flytstien sto ferdig sommeren 2021, den er 4 kilometer lang og er veldig godt bygget. Stien i sin helhet er bygget med grus som dekker alt du sykler på.

Blå gradering passer veldig godt i forhold til vanskelighetsgrad, og terrenget i Geilo er ikke så bratt som i henholdsvis Høgevarde, Nesbyen og Hemsedal. Det gjør at svingene holder den gode flyten igjennom hele løypa.

For oss tar det noen turer før løypa «sitter», og vi syklet gradvis fortere. Flow Motion er sikkert en løype som veldig gode syklister finner litt kjedelig etterhvert, men da kan de finne utfordringer i de røde løypene.

Sina (11 år) på vei ned en av de røde løypene

Jeg tror Flow Motion passer for barn i skolealder og oppover også. Den dagen vi var her, syklet ingen yngre barn – så det er vanskelig å si hvordan det funker. Utfordringen kan nok være om de yngste (eller oss eldre for den saks skyld) ikke tør å ga fart nok til å komme opp i doseringene, så er det mye løs grus i de flate partiene i svingene og lett å skli ut og muligens falle. Hvis barna har erfaring med å kjøre doseringer, så funker det nok bra. Et tips er eventuelt å la barna varme opp i pumptracken først.

Andre destinasjoner har lagt inn flere partier der det er mulig å sykle til siden og slippe andre forbi. Det finnes noen slike, men i den nedre delen er det få, så det kan være smart å ha ringeklokke og bruke den hvis du vil forbi.

Gold Digger

Gold Digger er en 1 kilometer rød flytsti som krever bedre sykkelferdigheter, men den er ikke så krevede at du ikke kan komme deg igjennom ved å ta det rolig.

Den største forskjellen på Gold Digger er at denne omtrent i sin helhet er bygget i jord. Dette gjør at svingene sitter enda bedre, men den er nok mye mer krevende hvis det regner eller er bløtt.

Gode muligheter til å spyle av sykkelen nederst i anlegget

Stien har ingen bratte og tekniske partier der man føler seg utrygg og trenger å gå av sykkelen og trille. Den har derimot en rekke hopp for de som liker å fly på sykkel. Med en kraftig enduro eller downhill sykkel er det bare å la bremsen være og kjøre på.

Dette er nok ikke en fullblods downhill løype, men flott trening for de som ønsker å bygge erfaring og mot til å gønne på i de svarte løypene i Nesbyen.

Gold Digger er ikke stien du tar med utrygge unger som ikke har syklet før, ihvertfall ikke før de har syklet Flow Motion noen ganger.

Anakonda

Denne stien var bare delvis åpen når vi var her.

Stien starter et stykke ned i Flow Motion, og var virkelig lovende. Men etter en kort stund var den stengt og vi måtte inn i Flow Motion igjen.

Hvis du drar til Geilo en stund etter sommeren 2022, vil nok denne være ferdig. Vi oppdaterer etter neste gang vi tar turen til Geilo.

Utrolig kule fasiliteter på Geilo. Dette er klatretårnet som også flere av løypene i klatreparken starter fra

Fire Ant

Denne røde stien er i bunnen av Flow Motion og virker rett og slett uferdig. Noen gode svinger, men ikke i nærheten av så godt bygget som Gold Digger.

Vi syklet denne bare en gang og lot det være med det.

Oppsummering

Geilo har et veldig bra system for å laste syklene på heisen. På annenhver heis kan man henge to sykler bakpå. Ungene strevde litt med dette, men fikk hjelp av oss eller de som er heisvakt.

De har også samlet en rekke aktiviteter på samme plass, i tilfelle det er noen i gruppen som ikke ønsker å sykle.

Har du ikke egen sykkel, kan du leie det her. De hadde et godt utvalg av fulldempede sykler til barn og voksne.

Stisykling i Geilo kommer nok på en andre plass i Hallingdalen, slått av shuttle basert sykling i Nesbyen. Et alternativ som koster 500,- per person, og som blir veldig slitsomt hvis man skal sykle for egen maskin.

Noen av stiene er ikke ferdige, og det kan godt hende at Geilo fortsetter utbyggingen, da kan det bli knallbra til slutt.

Linker og annen info

https://www.geilo.com/nb/aktiviteter/sommer/sykling

Se andre ting å gjøre i Buskerud og Hallingdal i dette innlegget:

2 Replies to “Heisbasert sykling i Geilo”

  1. Hei dere! Dere har virkelig tatt sykling til et nytt nivå, ser jeg 😀 Moro å se. Nå er det vel ikke så lenge til ski-sesongen er i gang 😉

    1. Vi har vært glad i å sykle lenge, og Hallingdal har så mange fine steder. Nå har vi utforsket ganske mye i dalen, men har fremdeles mye på ønskelisten.

      Gleder oss til snøen faller, det blir fint. Håper det blir en bedre vinter enn i fjor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.