Göteborg: Stisykling i Delsjön

Vi var på mini ferie til Göteborg, og hadde startet med stisykling i Ängårdsbergen den første dagen (link til den blogg artikkelen ligger lengre nede), en tur på Liseberg, og på lørdagen var vi klare for å teste ut stiene rundt Delsjön.

Delsjön

Dette området er ganske stort, og det kryr av fine stier. Etter syklingen i Ängårdsbergen hadde vi forstått at klassifiseringen av stiene er litt annerledes enn hjemme. Vi holdt oss av den grunnen til stier med grønn og blå markering for å slippe for mye teknisk knot.

Den beste app’en å bruke i dette området er «Trailforks», og det er ikke noe problem med dårlig mobildekning noe sted.

Vi parkerte i Smörslottsgatan, der er det en stor parkeringplass som det koster noen få tiere å stå.

Jeg skal ikke prøve å forklare hvilke stier vi tok, for i dette området er det såpass mange forskjellige stier å velge mellom at det bare blir forvirrende.

Deilig å utforske et nytt område. Det er helt sikkert at vi kommer tilbake til Göteborg og Delsjöen

Men terrenget er litt annerledes enn i Ängårdsbergen som vi syklet i to dager før. Det er ganske kupert rundt Delsjön, men terrenget har også deilige partier med svaberg, og det er mulig å sykle langt på åskammene bortover.

Vi hadde det helt fantastisk i Göteborg, og jeg ville nok prioritert å dra til Delsjön fremfor Ängårdsbergen hvis du kun har en dag til disposisjon. Grunnen til dette er at det er mange flere stier å velge mellom, og det er enklere å planere en rundtur. Når du finner en sti du liker, kan jeg anbefale å sykle den en gang til. Det gjorde vi, og da er det naturligvis mye lettere å finne god flyt og mestre de litt vanskeligere partiene.

Oppsummering

Jeg vil anbefale å kjøpe boken “Mountainbike kring Göteborg, som beskriver på en god måte runder som anbefales å tas i Göteborg. Det er svært mye å velge mellom, og ta turen hit for å sykle naturlige stier er absolutt verdt det.Her kan du kjøpe boken: https://www.outnorth.no/calazo-forlag/mountainbike-kring-goteborg-103078#NoColour

Dette blogginnlegget inneholder lite bilder, men se gjerne på Instagram Reels videoen vår nedenfor. Da får du et bedre inntrykk av hvordan syklingen rundt Delsjön er. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.


Linker og annen informasjon

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.