Kommunetopp i Bamble: Hørsfjell

Vi hadde leid bobil i Porsgrunn og bestemt oss for å ta et raid av kommunetopper og annen moro i Telemark. Det var høstferie og værmeldingen hadde ikke vært alt for oppløftende, så til tross for varsler om store nedbørsmengder og flom, dro vi avgårde på første tur til Fjerdingen som er høyeste punkt i Porsgrunn tidligere på dagen.

Bra med plass på parkeringen. Vi gjør oss klare til tur

Å dra rundt i bobil har sine fordeler, vi tok lunsjen i bilen etter vi kom ned fra Fjerdingen og kjørte til parkeringen som er utgangspunktet til Hørsfjell. Den ligger her. Det tar ca. 50 minutter å kjøre fra Fjerdingen til Hørsfjell, så de som ønsker å ta flere kommunetopper på samme dag – bør vurdere disse to.

Her starter grusveien inn mot Hørsfjell

Hørsfjell (288 moh)

Denne turen starter ved parkeringen og opp asfalten til en gård, der grusveien opp mot Hørsfjell ligger. DNT har satt opp skilt og det er ikke vanskelig å finne frem.

Stien opp mot toppen er fin å gå. Vi gleder oss til dagens andre kommunetopp

Turen er etter min mening ikke så spennende, og det er av den enkle grunn at mesteparten av runden går på grusvei i skog. Rundt hele turen er det hengt opp informasjon om området, noe som gir turen et større særpreg.

På vei mot toppen av Hørsfjell

Tips: For de som er her for å sanke kommunetopper så effektivt som mulig, ville jeg vurdert å ta med sykkel. Da må du sykle til venstre i krysset, for tar du til høyre er ikke stien mulig å sykle uten masse plunder og heft. Sett igjen sykkelen når stien går oppover mot toppunktet og gå tilbake samme vei. Det er lett stigning hele veien.

Sina (til høyre) og Oline på toppen

Fra grusveien og opp til toppen er det fin sti, og på toppen er det en flott varde. Vi fortsatte stien og tok turen som en runde. Runden er 8,9 kilometer det og tok oss ca. 1 time og 50 minutter. Vi tok ingen lengre pauser på denne turen.

Linker og annen informasjon

https://ut.no/turforslag/116061/hrsfjell-rundtur

Les om turen vår til Fjerdingen, dette er Porsgrunns høyeste punkt og den tok vi tidligere samme dag: Kommunetopp i Porsgrunn: Fjerdingen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.