Podcast episode 11: Globetrotterelisa.com og hytte til hytte turer

Vi har gledet oss lenge til å ha en ny gjest i podcasten vår. Denne gangen er det Elisabeth Eriksen som har bloggen http://www.globetrotterelisa.com/ som er på besøk hos oss.

Dagens tema er å gå fra hytte til hytte i DNT systemet, noe Globetrotterelisa er veldig glad i. Hun startet denne interessen for 10 år siden når hun ble invitert med på tur mellom hyttene oppe på Finse. Deretter har det blir svært mange turer, og hun sanket nettopp sin hytte nummer 100 og fikk dermed gullnøkkelen fra DNT.

Elisabeth kommer fra en vanlig bakgrunn, med søndagsturer og skiturer på hytta på Hadeland. Fra den første skituren på vidda ved Finse, har hun gradvis utvidet spekteret sitt og de lengste turene er nå på 8-9 dager. Hun drømmer om enda lengre turer, så det er bare å følge med på bloggen og sosiale medier for å se hva hun finner på.

Hytte til hytte i Romsdalen, Eikesdalen og Sunndalsfjella

Globetrotterelisa sin siste tur ble gjennomført i starten av September. Hun startet i Romsdalen og gikk på fire hytter før hun tok båten over Eikesdalsvatnet og inn i Eikesdalen. I Eikersdalen og Sunndalsfjella gikk de på ytterligere tre hytter og endte opp med buss til Oppdal før de tok toget hjem igjen.

Vi snakker om hennes opplevelser på denne lange og flotte turen, og ønsker du å lese detaljene kan du sjekke ut disse innleggene:

http://www.globetrotterelisa.com/fra-hytte-til-hytte-i-romsdalen/

http://www.globetrotterelisa.com/fra-hytte-til-hytte-gjennom-eikesdalen-og-sunndalsfjella/

Vasstindbu

Med ski på beina over Ringebufjellet

En annen spennende tur vi snakket litt om, var Elisabeth sin tur på ski over Ringebufjellet. Dette er en tur som vi helt klart kommer til å gjenta etter henne, og jeg har brukt blogginnlegget hennes til å utforme vår egen plan.

http://www.globetrotterelisa.com/pa-ski-fra-hytte-til-hytte-pa-ringebufjellet/

Det mest spesielle med denne turen, var at den ble gjennomført i Januar, en tid der dagene er korte og det gjelder å komme seg frem til hyttene før lyset forsvinner.

Magisk på Ringebufjellet

Globetrotterelisa.com

Vi kommer til å invitere Elisabeth til vårt studio på kjøkkenet flere ganger, hun har mye erfaring og fine opplevelser å dele med oss og lytterne. Hennes blogginnlegg er svært informative, og inspirerer virkelig til å dra på tur.

Hun reiser ikke bare i Norge, men har vært på mange spennende destinasjoner i andre land også. Blant annet har vi brukt hennes innlegg når vi skulle til Skottland i 2019, og i alpene i 2018. Ønsker du å bli med på hennes eventyr, så driver hun faktisk også eget reisebyrå!

Vi anbefaler å sjekke ut bloggen hennes på http://www.globetrotterelisa.com/

Sjekk også ut andre hytte til hytte turer hun har tatt på denne siden: http://www.globetrotterelisa.com/tag/dnt-hytter/

Instagram: https://www.instagram.com/globetrotterelisa/?hl=nb

Facebook: https://www.facebook.com/globetrotterelisa

Hør podcast episoden på Spotify: https://open.spotify.com/episode/6Pm7AdGzwUznOEWocOmVgy?si=4kJXjfiMT1iO8S-gKstgyQ

Episoden er også tilgjengelig på Apple Podcast.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.