Slogen og Patchellhytta

Underveis på den 4 uker lange turen vi hadde sommerferien 2017, bestemte vi oss for at Slogen og Patchellhytta skulle være et av målene våre. Jeg hadde vært på Slogen i 2000, men da gikk vi opp fra Øye. Jens hadde også gjort et forsøk fra Øye for mange år siden, men ga seg på vei opp, da høydeskrekken ble for voldsom. Vi hadde ikke forsøkt sammen, og ble enige om å prøve, og se hvor langt vi sammen kom denne gangen!

20170719_113142007_iOS

 

Vi valgte å gå fra Liasætra, som tar omtrent like lang tid som fra Øye, men man slipper den bratte stigningen. Fra Stranda følger du veien mot Hellesylt. Etter 4 km tar du av mot Engset. Her kjører man på bomvei opp Hobostaddalen til Liasætra. Herfra er det merket sti mot Patchellhytta.

20170719_121923861_iOS

Patchellhytta er et populært mål for dagsturer, men også en populær DNT-hytte for overnatting. Patchellhytta består av tre hytter, og har i alt 72 sengeplasser. Den er selvbetjent hele året, og har proviant og 12 volt strøm. På hytta er det på sommerstid en vert, som sørger for at soveplasser og arbeidsoppgaver blir fordelt under oppholdet.

20170719_135432897_iOS

Vi brukte 3,5 timer med god oppakning, og en del komfortkilo. Etter en skikkelig våt tur med mye klyving til Vasstindbu, syntes vi denne stien var en fryd. Det var litt vått i starten, men ellers nydelig sti. Vi var så heldige å ha strålende sol. Det ble en skikkelig god tur. Resten av ettermiddagen ble brukt til å slikke sol og nyte noen øl vi hadde lagt til kjøling i vannkanten. Vi snakket med mange som hadde vært på Slogen, og en del som hadde snudd underveis. Vi bestemte oss for å prøve dagen etter.

20170719_164028844_iOS

 

Dagen etter var det blå himmel og vi smurte matpakker, og pakket motivasjon i sekken, i form av sjokolade og tyrkisk pepper. Vi var fast bestemte på å gå så langt vi klarte opp mot Slogen alle fire. Vi gikk oppover på steinete sti og snø, og så hele tiden opp mot mektige Slogen med skrekkblandet fryd.

20170720_082805320_iOS
Klare for Slogen

Oppstigningen mot Slogen består egentlig av to små topper, før man bestiger selve Kongen. Det var litt vanskelig å få fotfeste noen ganger opp mot første lille topp, og vi fikk allerede her testet litt klyving.

20170720_084715939_iOS
Jentene syntes det var fantastisk gøy med snø

Jens kjente på høydeskrekken, og hadde ikke lyst til å gå videre. I forkant hadde vi snakket om at det var mulig å dele gruppa, og en opsjon var at jeg kunne fortsette alene. Vi hadde et øyråd på første toppen, og resultatet ble at Oline og Jens snudde, og Sina og jeg fortsatte. Det føltes best å ha ansvaret for et barn hver. Oline og Jens tok en pause og vi vinket til dem da vi nådde den andre toppen.

20170720_094618886_iOS
På vei til toppen, Sina og jeg

Sina hadde ingen vanskeligheter på vei opp, og klatret som ei fjellgeit. Hun fikk enormt mye ros på veien av alle forbipasserende, og vi “kjørte” forbi noen med høydeskrekk på veien som bestemte seg for å snu.  Da det var en halv time igjen, ble det servert tyrkisk pepper hvert femte minutt for å holde motivasjonen oppe. Den siste kneika opp mot toppen er tøff for mange, og Sina følte seg nok som Kongen på haugen da vi nådde toppen. Jeg var så stolt at jeg måtte svelge en stor klump i halsen. Det var en fantastisk følelse å nå toppen sammen med Sina. Selve platået på toppen er veldig lite. Da vi hadde skrevet oss inn i boka og tatt litt bilder, beveget vi oss fem meter ned, og satt der en halv time. Sina nøt fortsatt gode ord og mye ros fra fremmede, som var mektig imponert over 6-åringen.

20170720_112226899_iOS
Hun fikk beskjed om å sitte helt stille

På vei ned var Sina tydelig på at hun IKKE ville gå ned til bilen denne ettermiddagen, men sove på Patchellhytta en natt til. Hun syntes hun hadde gått langt nok, noe jeg var helt enig i. Det var stor stas å komme ned til resten av gjengen og vise bilder av oss to på vei opp og på selveste toppen. Da Sina hadde slappet av litt, lekte hun resten av ettermiddagen med Oline. De ommøblerte store deler av det lille vannet, flyttet rundt på steiner og bygde demninger i bekken. Energien var det ikke noe å si på.

20170720_125640532_iOS
Det var fint å se Oline igjen etter noen timer adskilt fra hverandre

Lykken var stor da det kom noen andre barn, og de ble godt kjent med et tvillingpar på sju år fra Sunnmøre. Vi hadde på forhånd bestemt at vi skulle kjøpe mat i proviantrommet hvis vi skulle bli to dager, og middagen ble kjøttkaker på boks. Vår anbefaling er heller tomatsuppe eller lapskaus på boks… Terningkast 3.

20170720_013155638_iOS
Ikke dumt med et dobesøk 03.30, når dette møter deg utenfor. Soloppgang i det fjerne

Etter to fine netter på Patchellhytta, vandret vi ned i nydelig vær, og turen ned tok litt kortere tid enn turen opp.

20170721_080911846_iOS
Takk for denne gang Patchellhytta

 

 

 

7 Replies to “Slogen og Patchellhytta”

 1. Så imponert over dere alle sammen, for å prøve, familieråd, og så går to helt til tops for hele familien 😍

  1. Det var en fantastisk uforglemmelig opplevelse Thale.

 2. Dere er så flinke 😄🐐
  Fikk veldig lyst til å ta den turen selv engang i fremtiden 😊

  1. Det er virkelig verdt et besøk. Både hytta og toppen, Pia

 3. Ser ut som en kjempefin tur! Slogen har stått på ønskelista lenge, og jeg håper jeg også får like fint vær når jeg endelig tar turen. All kudos går til 6-åringen! Rett og slett imponerende!

  1. Slogen er et must for turfolk .
   Det var nydelig.
   Og Sina var veldig stolt og imponerte meg, seg selv og mange andre

  2. Slogen er vel en klassiker, bør tas i pent vær.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.