Sommer i Romsdalen

Etter å ha satt Nelly på et fly i Molde, tok vi fergen til Romsdalen. Det var 4 gang jeg har vært i Romsdalen i år, men første gang vi har dratt hit på sommeren som en familie. Solvor og jeg var her på sommeren for 8 år siden, men det var i en annen tidsepoke.

Skorgedalsbu

Vi tilbragte noen dager på Skorgedalsbu i Påsken, da som utgangspunkt for toppturer i området. Denne gangen hadde vi ikke lagt noen konkret plan, og værmeldingen var vanskelig å tolke. Kom til parkeringsplassen i 18-tiden, og pakket det vi trengte ved bilen og satte kurset opp til hytta. Det er kun 800 meter å gå, og dugnadsgjengen har laget en fin sti igjennom myrområdet frem til hytta. Klopper og utlegging av store steiner å gå på, virkelig imponerende.

20170715_162733664_iOS
Man trenger ikke å klatre i tau for å komme seg til Skorgedalsbu, men Sina (6) og Oline (6) ville gjerne gjøre det uansett.

Jeg hadde vært tidsoptimist og tenkte at vi kunne ta en tur opp mot Skarven, men det ble fort skrinlagt. Er faktisk usikker om det går en skikkelig sti opp dit, men det får vi sjekke når vi kommer tilbake en senere gang.

20170716_085640303_iOS
Solvor og jeg er klare for avmarsj etter en avslappende kveld og natt på Skorgedalsbu

Vi hadde en rolig kveld på Skorgedalsbu og var der helt alene. Det er ikke mobildekning der, så vi brukte de kartene vi hadde, pluss tilgjengelig informasjon fra diverse DNT skriv og bøker om området til å planlegge de neste dagene.

Les mer om Skorgedalsbu her:

https://www.ut.no/hytte/3.2388/

Norsk Tindesenter

Vi hadde tenkt å gå Rampestreken som går opp fra Åndalsnes før vi skulle til Måsvassbu, men det regnet en del – så vi bestemte oss for å dra på Norsk Tindesenter i stedet. I våre notater sto dette oppført som en regnværsaktivitet, og vi hadde ikke spesielle forventninger på forhånd.

20170716_101022369_iOS

Hver halvtime går det en fantastisk kortfilm om ulike aktiviteter som senteret fokuserer på, de er innom fjellklatring, basehopp, fotturer og toppturer på ski. Senteret har også andre filmer og ting som man kan prøve, og barna koste seg med buldring i klatreveggen.

20170716_112541683_iOS
Oline (6), Sina (6) og Solvor buldrer på Tindesenteret. Dette ga mersmak!

For de som liker å klatre, var veggen imponerende høy, også i forhold til de andre stedene jeg har erfaring med. Som en del av min “selvbehandling” og eksponering i forhold til høydeskrekk, har jeg selvfølgelig tatt “Bratt kort”, men ikke brukt det siden. Vi ble enige om at vi må sjekke ut mulighetene for klatring for store og små når vi kommer hjem fra ferien.

Måsvassbu

Det er fullt mulig å gå fra Skorgedalsbu til Måsvassbu, og denne turen tar ca. 5 timer. Men for vår del var ikke det et alternativ, da vi ikke er klare for noen rundtur i dette området enda. Da må barna bli enda mer turvante, samt at de må kunne bære litt mer.

Vi kjørte til Mittet, og handlet på den lokale Nærbutikken. Ganske bra utvalg, og en herlig følelse å bruke de små handlevognene som de har. Det ga meg minner om barndommen og tilsvarende landhandlere som vi var innom på Norgesferie.

Fra Mittet kjører du inn mot Dale og videre innover til parkeringen. Ha med 50 kroner til bommen.

20170716_135951161_iOS
Med to sykler på taket og tre på hengerfestet ser bilen temmelig operativ ut. Vi ble ganske gode på å pakke bilen etterhvert, også i regnvær.

Det var lett regn når vi gikk fra parkeringsplassen, og det er moderat stigning i ca 1 km. Det hadde regnet en del igjennom natten, og området var ganske bløtt. I tillegg rant vannet i små bekker rundt stien.

20170716_145110253_iOS
Solvor og Sina (6) kan skimte Måsvassbu i det fjerne.

Etter hvert flatet terrenget ut, og vi så snart Måsvassbu som ligger idyllisk til ved fjellvannet og fjellene rundt.

20170716_151129477_iOS
Endelig fremme!

På Måsvassbu var det verter, de sørger for at hytta er varm og er behjelpelige hvis du skulle ha spørsmål. Denne tjenesten er basert på frivillighet, og de er der mest for å sjekke at alle får tildelt rom etter rettferdighetsprinsippet.

Det finnes mange topper som kan bestiges fra Måsvassbu, og det er også mulig å gå fra hytte til hytte i dette området.

20170717_082849889_iOS
Hele familien er klar for turen tilbake til bilen. Bildet er tatt av en journalist som gikk runden mellom hyttene i Romsdalen. Artikkelen han skriver vil publiseres i forbindelse med 150 års jubileet til DNT

One Reply to “Sommer i Romsdalen”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.