Romsdalen: Kirketaket

CGI sin årlige topptur gikk til Romsdalen, lørdagen hadde vi med Tommy Multisport som guide, og gikk to topper. Søndagen skulle vi kjøre hjem til Oslo, men hadde veldig lyst til og gå Kirketaket (1439 moh). Fordi dette er en av de flotteste toppturene i Norge, stod vi opp tidlig og var i gang 07.45.

Det hadde vært kaldt om natten, så føret var skarpt. Jens hadde vært her før, men tok feil  vei opp gjennom skogen og vi endte opp på andre siden av en bekk. Sist han var her skulle gruppen gå Hesteskotraversen, en lang tur for folk i god form. Den gangen hadde Jens og Solvor gitt opp og skled ned i dalen vi endte med å gå opp.

Kanskje det ikke var så dumt, siden skaren var hard – men neste gang skal vi gå riktig.

IMG_3512

Vi kom oss opp på ryggen ved Kirketaket og været var helt fantastisk. Jens hadde ikke med skarejern (lå hjemme som vanlig), og da det ble bratt de siste tohundre høydemeterne kom høydeskrekken. Vi måtte traversere, og det er mellom 30-35 grader bratt. Tankene kom rundt siste turen Jens og Solvor hadde i Jotunheimen i 2015, der skiene løste seg ut i 35+ grader terreng, og situasjonen mildt sagt ble kjip. Resten av gruppa fortsatte mot toppen, og Jens skled ned for å komme seg inn på nedfarten fra Kirketaket. Det henger en skavl, og det er viktig å komme seg langt nok ned. I området han kjørte ned hadde det gått noen småras, men det var relativt trygt. Så var det bare å sette seg ned og vente på de andre.

IMG_3506

Resten av gruppa ga seg ca 50 høydemeter fra toppen. Det ville antagelig være bedre å gå senere på dagen når sola hadde myknet snøen. De lokale, som ikke hadde lang vei hjem søndag, ventet nok lengre og fikk bedre snø på vei opp. En sprek mann i sin beste alder gikk forbi oss og endte med å ta skiene på ryggen den siste biten, så det var ikke bare pinglete Osloværinger på tur, forholdene var kinkige.

Nedkjøringen fra kirketaket er fantastisk. Hvis du kommer helt til toppen er det 950 meter med herlig skikjøring. Snøen var superdeilig, og Jens angret en smule på at han ga seg på vei opp.

Turen (helt til topps) er 1340 høydemeter, og det lønner seg og gå riktig vei. Feilen vi gjorde var og ignorere et skilt som helt tydlig pekte mot riktig spor. Turen er omtalt i både boken “Toppturer i Norge” og “Toppturer i Romsdalen”.

One Reply to “Romsdalen: Kirketaket”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.