Romsdalen: Smørbottfjellet og Skarven

Jens sin arbeidsgiver, CGI, har en toppturklubb. I år dro de til Romsdalen, og det var opprinnelig seks stykker som skulle avgårde. Vi hadde et frafall og det var fem muntre mannfolk som dro tidlig avgårde på fredagen. Etter en stopp på Dombås for å spise moskusburgere (!) kom vi oss til Åndalsnes i god tid før ølsalget stengte. Proviant ble handlet inn og vi kom oss til Romsdal Adventure, der vi innlosjerte oss i et flott hus.

Guiden vår, Tommy MultiSport, bodde i den andre halvdelen av huset, og vi ble riktig godt kjent i løpet av helgen. Han har base i Kristiansund og drar dit folk ønsker å gå på toppturer eller oppleve flott stisykling. Ideen om å starte en stisyklingsklubb spiret igjennom helgen og vi var alle enige om at det er en god ide å få til det.

Etter inntaket av jegergryte, planla Tommy lørdagen, og ideen var å ta to topper på en dag. Ingen av toppene var noen stor utfordring alene, men det ville bli en lang dag.

IMG_2676

Vi sto opp og lagde egg & bacon til frokost, kom oss avgårde uten stress (noe som stresser Jens som alltid vil sette igang) og kjørte til Skorgedalen. Smørbottfjellet (1188 moh) og Skarven (1048 moh) er noen av de mest besøkte toppene i Isfjorden, men det var ikke veldig mange som tok turen denne dagen. Begge turene er beskrevet i boka “Toppturer i Romsdalen” av Halvor Hagen. Det var overskyet vær, mellom 5 til 10 plussgrader og værvarselet indikerte at det ville bli pent vær på ettermiddagen.

Smørbottfjellet

Jens har gått opp til denne toppen for 2 år siden, da tok vi den som en lett søndagstur før vi skulle hjem, og det var også med toppturklubben til CGI. Det er en flott tur, og Tommy MultiSport satte tempoet på 300 høydemeter i timen, men vi gikk nok fortere enn det. Det er to topper å velge mellom, den til venstre (vesttoppen) er noe brattere (ca 37-38 grader) og vi ble enige om at hele gruppen tok østtoppen. Vi skulle tross alt på en topp til i løpet av dagen.WP_20160402_13_17_56_Pro

Nedkjøringen var nydelig, det var tørr og fin snø ned til omtrent 600-700 moh og vi koste oss skikkelig.

Vel nede tok vi en rast og litt lunsj, før det bar avgårde på neste topp.

Skarven

Dette er en flott topp, og det krevde litt å sette avgårde etter en lunsj. Hadde vi vært alene ville kanskje turen gått til Romsdal Adventure og kald øl, men Tommy Multisport holdt seg til planen.

WP_20160402_15_04_55_Pro

Turen opp gikk greit, vi holdt samme tempo og kom opp til en flanke opp mot toppen, og der kjente Jens på høydeskrekken. Pulsen gikk opp, og han kjente på litt svimmelhet. Ved hjelp av Tommy MultiSport fikk Jens god veiledning på hvordan ruta var videre, og det var deilig å komme seg helt til toppen. Høydeskrekk er angst, og opplevelsen er ikke styrt av logiske tankebaner. Selv om han vet at det ikke er farlig, er opplevelsen av angsten der, og det føles ikke bra.

Nedkjøringen var fantastisk, ihvertfall på toppen.

Vi kom oss ned, turen tok til sammen 7 timer og vi stresset ikke underveis. Det ble rundt 1600 høydemeter, noe som var en rekord for Jens. Begge toppene er på listen over turer vi ønsker å ta med Nelly (12), og vi kommer nok til å starte med Smørbottfjellet. Det blir ikke aktuelt å gå begge to sammen med henne, det gjelder å ha trivsel og ikke utfordre grensene for hva som er gøy.

3 Replies to “Romsdalen: Smørbottfjellet og Skarven”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.