Kampflåhøgda

Kampflåhøgda (1208 moh) er et fjell i Trysil kommune. Det er lett tilgjengelig fra Trysil-Knuts fjellverden som er 30-40 minutters kjøring fra Innbygda. For å komme til fjellet kjørte vi innerst i hyttefeltet, hvor man må betale 80 kroner i bompenger, for og passere (betalingskort kan benyttes).

Vi hadde tre dager tidligere vært på en lignende ekspedisjon til Trysilfjellet, og intensjonen var å utforske hvilke andre muligheter vi hadde til denne type aktiviteter, i relativt kort avstand fra hytta.

Parkeringsplassen var nesten helt full da vi kom dit på Langfredag. Det var slak oppoverbakke fra parkeringen, og kun et par kilometer å gå før vi var over tregrensen. Vi fant en passe egnet teltplass rett ved siden av løypene.

Kampflåhøgda 4

Dette var som nevnt vår andre tur på vinteren med hele familien, så etableringen av basecamp gikk mye smidigere. Barna fikk i oppgave og grave hull til toalettet, og sammen fikk vi satt opp teltet, tettet rundt med snø og kommet oss inn i teltet der vi tok en enkel lunsj. Samtidig fikk vi sett på kartet og planlagt toppturen.

Kampflåhøgda 5

Etter lunsj dro vi på tur, og Jens hadde etter beste evne forsøkt å finne en bra rute opp til toppen. Sikten var elendig, og det viste seg at veivalget ikke var optimalt. Oppturen startet veldig bratt, og Sina og Oline hadde utfordringer med og komme seg opp. Løsningen ble å ta av skiene og gå på beina.

Kampflåhøgda 7

Turen ble temmelig lang, primært på grunn av den dårlige sikten, men vi kom oss til toppen etter nesten 3 timer. Motivasjonen til de minste var svært varierende, og gleden var stor da vi endelig var oppe.

Kampflåhøgda 6

Vi startet på nedkjøringen, og plutselig lysnet det opp, vi skled ned til teltet i et utrolig lys. Det er ikke vanskelig å finne motivasjonen til flere turer, og vi gleder oss til å ta denne under bedre værforhold, og ikke minst med et bedre rutevalg.

Kampflåhøgda 11

Vi har også laget en kort video av opplevelsen.

 

One Reply to “Kampflåhøgda”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.