Chamonix del3 – Brevent og Flegere

Brevent og Flegere er to andre deler av skiområdet i Chamonix, i motsetning til de andre delene er det fullt mulig å bevege seg mellom områdene med heiser.

breventflegere-piste-map

Brevent

Dette området kan du ta gondol til fra Chamonix sentrum, leiligheten vi leide ligger rett i nærheten av heisen. Vi tok en av heisene i barnebakken for å komme oss opp, så slapp vi å klonke rundt på skistøvler i bakkene opp til der heisen går. Denne heisen har god kapasitet, og vi opplevde lite eller ingen kø.

Brevent har endel slakke bakker, som er fine for barnefamilier, men siden de minste barna for det meste var syke denne ferien, gikk Nelly og jeg lei av å stå i disse bakkene og kom oss heller videre mot Flegere.

Forrige gang jeg var i Chamonix (år 2000) sto vi mye i Brevent. Da tok vi gondolen videre fra Plan Praz til toppen av Le Brevent (2525 moh), og det var dengang veldig gode forhold for off-piste. Nelly var ikke spesielt sugen på å dra opp dit denne gang, så vi får heller teste det ut neste gang vi er i området.

Det går også an å kjøre helt ned i dalen, men når vi var der var det alt for lite snø. Det var endel nisser som prøvde, og jeg forestiller meg at de fikk mange riper i skiene, samt en kjedelig gåtur de siste høydemeterene ned.

Flegere

Flegere er etter min mening det nest beste stedet å stå på ski i Chamonix etter Grands Montets. Bakkene er litt brattere enn i Brevent, men ikke så krevende at det ikke er familievennlig. Det tar litt tid å komme seg til Flegere hvis du skal ta gondolen som går fra Brevent, så det er bedre å kjøre bil eller ta shuttle bussen til Les Praz. Gondolen som går fra Les Pras har ikke veldig stor kapasitet, så her gjelder det å være tidlig ute. Kommer du sent kan det være vanskelig både å få parkering og køen er lang. Det er en ide å fylle opp heiskortene online kvelden før (hvis du ikke har kjøpt flerdagskort).

img_1666

Området har mange perler, og vi kjørte mye deilig pudder her. Da våre gjester til bryllupet kom, hadde vi en deilig dag i Flegere der de som liker pudder fikk kjørt seg überslitne på det, samtidig som de med mest fokus på å kjøre i preppede bakker fikk dekket sitt behov. Nelly og jeg hadde allerede stått 5 dager på ski, og jeg klarte ihvertfall ikke holde tritt med vennene våre.

Flegere har en fin restaurant på midtstasjonen, der man kan sitte både ute og inne. Prisene er overkommelige, men det koster å kjøpe lunsj til hele familien på disse stedene. Alternativet er typisk sandwicher og slikt, som heller ikke er gratis.

img_4578

Les mer om reisen vår og min favoritt Grands Montets.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.