Prøvetur med pulk

Når vi startet dette prosjektet hadde vi allerede en god del stæsj i garasjen. Jens begynte å sjekke de ulike toppene vi skal til, og det viste seg fort at noen av fylkestoppene “har blitt plassert” et stykke unna nærmeste vei. Med andre ord: det blir noen turer med temmelig lang anmarsj.

Bilen er full og klar til avgang

Vi har dratt på noen turer på sommeren til fots, og sekkene våre veier mye, såpass mye at det ville være et strev å bruke dem på toppturer der vi trenger og sove en natt eller to ute. Da er løsningen pulk, og Jens startet å undersøke hva som finnes og velge mellom. Vi fant Fjellpulken 144www.sommerbutikken.no (!) og sjekket pris, størrelse og utstyr i forhold til hva annet som finnes på nettet. Det ble også en tur til Oslo Sportslager, men det viste seg at vi kunne kjøpe to pulk til samme pris hos konkurrentene. Vi tipper det er andre kriterier for lengre turer enn våre, men vi tenkte at disse pulkene rommer over 250 liter og det er mer enn nok til det vi trenger. Våre lengste turer blir med 2-3 overnattinger, så vi får plass til både utstyr og litt luksus med denne pulken.

Folk som krysser Nordpolen og Grønland, trener ofte med bildekk igjennom skog og mark. Vi tenkte det ville være en god ide og bruke pulken med omtrent den vekten vi tror bli aktuell på tur. Løsningen ble å undersøke hvor man kan få tak i vannkanner som ikke koster en formue, som vi kan bruke som ballast. Biltema hadde sammenleggbare vannkanner på 15 liter, veldig greit i forhold til lagring, uten at det tar for mye plass. Rimelige var de også. Når vi fyller de nesten fulle, kan de stå i garasjen selvom det er minusgrader,så slipper vi og tømme dem mellom hver gang, eller bekymre oss for at de skal sprekke.

Vannkanner som ballast

Jens jobbet sent, og vi hadde fått barnevakt så vi kunne dra på tur med Nelly (12). Vi bor rett i nærheten av Sørlihavna på Lørenskog og kastet alt utstyret i bilen og kjørte ned i 19.30 tiden. Nelly trenger og gå inn randonne støvlene sine (før hun vokser ut av dem), og fikk en sekk med drikkevann i. Solvor og Jens fikk ca 40 liter vann i pulken og vi satte avgårde inn mot Losby. Det er flatt og fint for en treningstur, og alle tre fikk opp temperaturen fort. Nelly slet litt med vondt i beina og fikk etterhvert tegn på gnagsår, men da hadde vi allerede kommet oss et stykke innover. Det er lysløype i 2,5 km, etter det gikk vi i mørket. Neste gang tar vi med hodelykt.

Losby 4

Det ble en tur på 8 km tur/retur, og Jens hadde en snittpuls på 130 (maks 160), så det var en god tur. Litt såre bein og mestringsfølelse rundt å få til en slik tur med pulk var deilig. Randonne skiene og fellene funket bra, det blir nok litt annerledes å tråkke sine egne spor i mer kupert terreng, men vi må jo starte et sted.

Losby 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.