Vinteren er kommet

Både Solvor og Jens jobbet sent på fredagen, og vi kom oss ikke avgårde før 17.30. Jens sjekket Google Trafic og det var grønt og fint hele veien fra Lørenskog til Trysil. Vår erfaring er at det er få som prioriterer å dra bort i helgene før jul, og det betyr at reisen og ikke minst opplevelsene i fjellet vil bære preg av mindre folk og bedre plass. Det har vært en hektisk uke, Sina & Oline sovnet raskt i bilen – og de tre eldste fikk muligheten til å diskutere smått og stort i bilen.

Oline står på ski
Oline i god flyt

Da vi kom opp til hytta, var av en eller annen grunn vår oppkjørsel til hytta måkt. Resten av hyttene rundt lå det omtrent 20 cm med snø, og vi funderte på hva som gjorde at nettopp vi slapp å bruke en halvtime på å måke? Deilig var det uansett, og vi fikk de minste barna i seng. Nelly var superflink og vokset alle skiene våre, så nå var vi klar for å starte sesongen! Når vi la oss var det -5 grader og alt virket bra.

I løpet av natta ble Sina dårlig og fikk feber, Solvor ordnet og styret litt – så vi hadde et kort taktisk møte i 03-draget der vi konkluderte med at Solvor skulle være hjemme med Sina på morgenen. Dagen etter kom Oline, Nelly og Jens seg avgårde til bakken, kjøpte sesongkort og dro opp første turen i heisen. Temperaturen hadde slått om, så det var 5 plussgrader og litt sørpete.

Oline var veldig forsiktig i starten, men føret var digg og vi hadde god glid takket være Nelly’s voksing kvelden før. Det ble noen turer før Oline startet å bli sliten, og jeg tror hun rett og slett mistet litt av motivasjonen. Det pleier å være noe helt annet når Sina er med, og hun ville hjem. Vi svippet henne hjem, Nelly og Jens dro opp i bakken igjen og kjørte et par timer til.

Kjente at det er en stund siden vi hadde skiene på beina. Melkesyren kom temmelig fort, det blir viktig å fokusere på å kjøre hardt og lenge utover ettermiddagene fremover. Vi skal til Chamonix i vinterferien, og da gjelder det å være i litt bedre form. Forholdene er litt annerledes i 3000 meters høyde.

På ettermiddagen fikk Solvor tatt seg en tur, barna leker i snøen rundt hytta og Jens har startet på middagen. I dag blir det ribbe, dampet i pils – og det kommer nok til å smake etter en aktiv dag ute. Det verker litt på uvante steder i kroppen, føttene er ømme etter mange timer i skistøvlene og det er superdigg at vinteren er kommet!

Videoklippet av Nelly har mye vindstøy.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.