Første forsøk på Pioneren

For en uke siden dro Jens til Skullerud for å sykle på sti, han og Nelly hadde hatt en tur dit tidligere, men navigerte seg litt bort fra den opprinnelige planen. Omtrent ved en tilfeldighet fant han Pioneren, den nye stien som Norsk Organisasjon for Stisykling har fått midler fra Sparebankstiftelsen DNB. Frøy sykkelklubb har deltatt på dugnad, og Oslo Kommune har lagt til rette. Alt dette hadde gått oss hus forbi.

Pioneren stisyklingPå denne siden til http://www.godsti.no finner du beskrivelse av ruten.

Vi parkerte bilen ved Skullerud skole, Nelly hadde fått seg sykkelsko og brukte litt tid på å lære seg å sette seg fast i pedalene. Det var frustrerende og hun fikk det ikke helt til, men vi satte avgårde etter tips fra noen stisyklister som visste hvor traseen startet. Vi fant nok ikke det beste utgangspunktet, for vi møtte de samme karene litt senere og fikk beskjed at vi syklet i feil retning.

Nelly var preget av å ikke få til pedalene og sykkelsko, og stemningen var ikke optimal. Hun synes ting var litt vanskelig, kom seg ikke opp noen av hindrene og var sliten og sulten. Da kom en annen stisyklist i full fres, kom seg over hindrene hun hadde hatt vanskeligheter med uten problemer, ropte ut et “heisann!” og dro på videre. En djevel våknet i henne og hun satte etter med ny energi.

Jens hadde GoPro’en sin montert på styret og fikk filmet en god del av syklingen. Vi holdt et moderat tempo, det var vått og temmelig glatt på svabergene og røtter, samt at ruten var ukjent.

Det var en flott første tur, vi kommer nok til å sykle her mye i årene som kommer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.