Solvor

Solvor (f. 1975) er en sprek dame i sin beste alder. Hun har vokst opp på Skjetten og er den eldste i en søskenflokk på tre. Under oppveksten spilte hun håndball og trente temmelig mye frem til hun ga seg på videregående. Etter videregående hadde hun et år på folkehøyskole på idrettslinja. Hun tok utdanning i Odense og har jobbet som pedagogisk leder i barnehage i ganske mange år.

Hun traff Jens helt tilfeldig på vei opp til familiens hytte i Trysil. De kjente hverandre fra barndommen og fikk først kontakt igjennom Facebook og ble enige om at de skulle møtes og spise middag. Stemningen var god og etter en kort tilværelse med en bag med klær som ble tatt med til Oslo, besluttet Solvor og Jens at de skulle flytte sammen.

Jens har en datter fra tidligere, og Solvor gikk fort inn i rollen som “den onde stemoren”.

Etter noen år ble Solvor gravid, og gleden var stor da hun fikk beskjed om at det var tvillinger på vei. Plutselig var vi en familie på 5. Solvor liker godt å stå på ski, hadde en tur til alpene før hun traff Jens. Etterhvert har det blitt mye skikjøring, mesteparten i Trysil. Jens hadde testet å dra på topptur med snowboard og truger, og etterhvert kjøpte han seg brukt randonne utstyr og fikk overtalt Solvor til å være med til Åndalsnes på topptur. Solvor hadde på det tidspunktet telemark ski med feller, og den første turen var ikke en suksess. Seriøse gnagsår og tre fall på grunn av vanskelige snøforhold gjorde at stemningen var litt presset. Jens løste det ved å kjøpe et par randonne støvler og bindinger og montere det på hennes telemarkski. Det gjorde susen, og de påfølgende turene ble mye mer lystbetont.

I sesongen 2014-15 fikk Solvor lette randonne ski til sin 40-årsdag og det var starten på en tanke om flere og lengre turer.

Solvor trener ganske mye og er god på å utnytte tiden når hun starter tidlig eller sent på jobb. Da trener hun enten før eller etter jobb, det blir en god del gåturer i høyt tempo, løping, styrke trening og bootcamp. Hun er opptatt av å holde seg i form, uten at det tar helt av.

Solvor
Solvor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.