Kommunetopp i Tvedestrand: Ansmyrheia

Vårt sideprosjekt som er å komme til topps på så mange kommunetopper som mulig har virkelig kommet i gang. I mangel på noe bedre å finne på, hadde vi besluttet å dra mot Stavanger og gå toppturer både på beina og på ski. På vei hjem til Lørenskog hadde vi også tenkt å gå til høyeste topp i Tvedestrand, nemlig Ansmyrheia.

Ansmyrheia (262 moh)

Dette er nok ikke en topp som vanligvis besøkes av andre enn de som samler på kommunetopper. Vi fant få turbeskrivelser, men brukte en turbeskrivelse på Peakbook som utgangspunkt for planleggingen.

Klare for tur

Vi kjørte inn til Rostølveien, og parkerte ved siden av veien i nærheten av en hytte som er merket som nummer 151 på Norgeskart.no. Vi kunne ikke søke på “Ansmyrheia P-lomme” i Google, og Solvor guidet oss ved å bruke app’en.

Ansmyrheia ville bli vår første topp denne dagen, og vi hadde med oss litt mat og drikke i sekken.

Den første delen av turen gikk på et gammelt traktor- eller skogsmaskinspor oppover i lia. Da dette tok slutt, skulle vi satt kursen til venstre for myra som heter Pålsmyr, men med litt kåling på appen til Norgeskart kom vi litt ut av kurs. Men det er små forhold og vi klarte å manøvrere oss inn opp til toppen der det sto et flagg og en liten varde.

Litt vanskelig å finne traktorveien, men ikke noe stort problem. Her har vi funnet høyspentledningene og er på vei ned i litt krevende terreng.

Turen tilbake gikk ikke samme vei, men vi prøvde å finne tilbake til traktorsporet ved høyspentmasta. Der gikk vi feil igjen, og kom ut i temmelig bratt terreng. Med litt mer tråkling igjennom bjørkeskog, fant vi sporet langt nede og gikk tilbake til bilen.

Vi brukte vel omtrent en time på turen, og kan kun anbefale denne til spesielt interesserte.

God tur!

Linker og annen informasjon

https://peakbook.org/no/tour/226322/Ansmyrheia+-+h%C3%B8yest+i+Tvedestrand.html

14.06.23: Grunneieren har tatt kontakt med oss og gitt beskjed at det verken er lov å kjøre eller parkere ved Rostølveien. Han truer med politianmeldelse hvis vi ikke fjerner blogginnlegget. Vi venter derfor på om det blir en sak ut av dette og stiller spørsmål om dette er rett i forhold til allemannsretten, både i form av bruk av veien og parkeringslommen som vi sto på. Dette kan være smart å ha i bakhodet i tilfelle dere møter på en sint grunneier når dere drar på tur.

Vi har sagt at det ikke var synlige skilt eller bom, og at det derfor er vanskelig å forstå utspillet.

Ønsker du å være på den sikre siden, så anbefaler vi å se om det finnes parkeringsplasser ved rv 3718. Det er minimalt lengre vei å gå, og for alt vi vet er det bedre å finne frem fra denne siden.

https://www.miljodirektoratet.no/ansvarsomrader/friluftsliv/friluftsliv-og-allemannsretten/ofte-stilte-sporsmal-om-allemannsretten/#kjore_privat_vei

 

3 Replies to “Kommunetopp i Tvedestrand: Ansmyrheia”

  1. Rart å lese om Ansmyrheia. Jeg er født og oppvokst bare noen kilometer unna (Fiansvingen) og kjenner ikke til stedet 😎 Men så var vi vel ikke opptatt av toppturer på den tida heller. ☺️

    1. Det er nok ikke en topp som folk gidder å gå til hvis de ikke skal samle på kommunetopper. Jeg var ikke opptatt av toppturer og kommunetopper før for et år siden, og nå er det et sideprosjekt som gjør at vi utforsker landet vårt på en ny måte. Mange fine turer, noen uinteressante og mye midt i mellom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.