Kommunetopp i Hå og Time: Brusaknuden

Vi valgte å legge Påskeferien til Agder og Rogaland, og hadde sovet noen netter i Stavanger. På vei sørover på veien hjemover, ble vi enige om å ta Brusaknuden som er høyeste topp i Hå og Time kommune. En topp i to kommuner, det er moro.

Brusaknuden (416 moh)

Vi fant en turbeskrivelse på UT.no og kjørte av E39 og bort til en parkeringsplass som ligger ved riksvei 504. Fra hovedveien er det ca 7 kilometer, og du ser et skilt når du kjører forbi Husavatnet (hvis du kommer den veien).

Parkeringsplass til mange biler

Første del av turen går på grusvei opp igjennom heiene, og det er bare å følge den og ta mot høyre / sør-vest rundt vannet. Det er mulig å gå turen begge veier rundt vannet.

Kommer til en liten skog og går igjennom den og over en bekk, før stien fortsetter mot toppen. Merket hele veien. Vi fikk ganske rufsete vær på turen, kom oss til toppen, skrev oss inn i boka og gikk videre.

På vei mot toppen

Vi misset den riktige stien tilbake. Den går til venstre ved en grusvei, og er merket med et skilt. Det “stemmet ikke helt” med vårt inntrykk av riktig retning, men vi burde gått der. Gikk heller forbi en gård, og måtte traske over noen jorder på vei tilbake til bilen.

Vått og ganske vindfullt på toppen

Vi brukte litt over 1,5 time på turen – og gikk litt over 8 kilometer totalt.

Linker og annen informasjon

https://ut.no/turforslag/119546/brusaknuten

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.