Winter is coming

Trysilfjellet skal åpne til helgen, og den siste uken har blitt brukt til forberedelser til skisesongen. Siden barna trenger noe nytt utstyr hvert eneste år, har vi temmelig gode vaner på å kjøpe ting på salg. Nelly har fått ny Norrøna skidress, kjøpt i sommer på outlet’en på Vestby. Sina og Oline kjøpte jeg skidresser fra Bergans på vårsalget til XXL. Alpint ski ble kjøpt ved en tilfeldighet etter sesongslutt i fjor, men da manglet vi både bindinger og skistøvler. Oline tok over skistøvlene til Sina, jeg bestilte bindinger på nett fra vpg.no og Sina fikk vi fikset skistøvler til torsdag kveld. Alternativet er også å følge med på alle bruktsalgene som skiklubbene arrangerer, der er det mye flott å velge mellom. Jeg gikk fullstendig glipp av Oslo Sportslager sitt salgsbonanza i Vallhall, der hadde det sikkert også vært noe å hente. Alt som vi er ferdig med gis enten bort til venner eller selges på FINN.no. Viktig med gjenbruk!

Solvor er klar som et egg til å sette på takboksen!

Solvor og jeg skulle da starte på høstens høydepunkt, monteringen av takboksen på bilen. Faenskapen er heist opp under taket i garasjen, og vi har heldigvis gjort det noen ganger, så forhåndsreglene tas. Det viktigste er å spise før man setter i gang, og stemningen var noe trykket under middagen, siden vi visste hva som var i vente. En annen ting er å late som man er diplomater og snakke ordentlig til hverandre. Grynting og forsøk på tankeoverføring hjelper ikke.

Det gikk overraskende bra denne gangen, så vi fortsatte med klargjøring til helgens strabaser, vi tenkte nemlig at vi kunne få til å stå på ski og sykle samme dag!

20171113_164125805_iOS
Gangen er et mye bedre sted å fikse på syklene enn ute i den kalde garasjen

Da måtte vi legge om til piggdekk på syklene, og jeg bestilte nye lys til sykkelstyrene fra bikeshop.no og krysset fingrene og håpet vi ville få de innen fredag ettermiddag. Skiftet av dekk som en drøm, helt til jeg skulle ta av bakhjulet på min sykkel. Hele giret deiset i gulvet og vi hadde hverken deler eller motivasjonen til å fikse det. Løsningen ble å bruke Elsykkeleksperten dagen etter, mitt lokale verksted. Alltid god service og de fikser ting superfort.

Ukens desiderte høydepunkt ble forøvrig til ved en tilfeldighet. Solvor og jeg snakket om hvilke fylkestopper vi kunne tenke oss å gå på denne skisesongen. Vi hadde en hyggelig seanse og ga oss før motivasjonen gikk helt i bunn. Konklusjonen er at vi kommer til å gå for 1 eller 2 ekspedisjoner, og se om toppene i Østfold og Vestfold kan tas når det er nok snø. Noen turer med hele familien blir det også.

Jeg ble sittende å søke på nettet, for jeg har forsøkt å finne ut om det finnes topptur utstyr for de minste på 7 år. Da kom jeg tilfeldigvis over bloggen til en entusiast som hadde vært på en innkjøpsmesse i Frankfurt tidligere i år. Han skrev at Hagan, et Østerrisk selskap har lansert en binding som har DIN 2-7 (20-70 kg), og at disse bindingene var tilgjengelig denne høsten. Min tanke var at jeg ville måtte bestille disse bindingene fra utlandet og betale en formue, og ved å se denne videoen (temmelig voksent barn, men bindingene er basert på en senior modell), så ble jeg enda mer gira.

Nytt søk etter forhandlere, og jeg fant fort ut at det finnes en norsk importør, og det var Fast-Bikes som ligger ved Bjerke. Prisen var heller ikke helt idiotisk, de koster 2.900,-

Det er vanskelig å beskrive følelsen av å finne ut noe slikt, en lettere euforisk sinnstemning førte til at jeg snakket fort og usammenhengende til Solvor om mitt fantastiske funn. Av en eller annen grunn ble ikke hun like giret, men jeg lot meg ikke stoppe av den grunn. For å lage en kort historie kortere, så fant jeg også ut at Hagan har ski med tilpassede feller i størrelse 125, 135, 145. Stemningen gikk fullstendig i taket, og 2 dager etterpå hadde jeg handlet årets julegaver til Sina og Oline. Skarejern og de korteste teleskopstavene jeg kunne finne var med i pakka, så nå skal vi på tur. Denne sesongen blir den beste ever!!

Barn-og-ungdomsbinding-Z02-Junior-HAGAN-hagan11180_b_0
Hagan Z02 Junior

Utfordringen med tekniske bindinger er at de ikke lar seg utløse for barn som er såpass små, og de fleste produsentene lager ikke støvler under str 36. Vi kjøpte Nelly sitt første lette topptur sett når hun var 11 år, og da kjøpte vi brukte støvler med gåfunksjon. Planen er at småjentene kjører med Hagan utstyret i 2 sesonger (skiene er 5 cm lengre enn det de kjører på til vanlig), og de kommer til å bruke vanlige skistøvler.

One Reply to “Winter is coming”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.