Trysil: Gullia

Endelig hadde vi muligheten til å komme oss avgårde til hytta i Trysil. Jens har hatt en hektisk periode med jobb og eksamenskjør, og gleden var stor når vi kom oss til hytta på fredagen.

Jens og Oline var tidligst oppe, og Oline ville helst at vi skulle komme oss avgårde og sette i gang med syklingen så snart som mulig.

Været var litt ustabilt på lørdag, da vi startet var det relativt pent vær, overskyet og litt småregn. Vi parkerte ved ski arenaen og dro ned til Green Fox (grønn løype) i Gullia. Dette er løyper som passer perfekt til småtroll på 5 år som ønsker å sykle sti, du finner det på stikartet til Trysil.

Solvor har nybrukt sykkel av merke Lapierre, som ble prøvet for første gang. Sykkelen er kjøpt i vinter på FINN.no, og vi anbefaler på det sterkeste å kjøpe en brukt sykkel hvis du er usikker på hvor mye den kommer til å bli brukt.Trysil 13Sina og Oline var superklare, og vi syklet på til midtstasjonen og nedover Happy Rabbit, en supermorsom del av stien med 49 dumper.

Trysil 4

Da vi kom til bunnen, bestemte vi oss for å prøve på den blå stien Sweet Dreams. Det vi diskuterte i forkant var om barna kom til å orke å sykle stien tilbake igjen. Det går i nedoverbakke i nesten 1.5 km med doseringer og små hopp, og deretter er det mye oppoverbakker for to små med sykler uten gir.

Trysil 5

Det gikk som vi hadde forventet, ungene gikk tom for futt og stemningen ble litt trykket. Jens bestemte seg for å sykle i forveien og hente maten som vi hadde satt fra oss.

Trysil 11

Akkurat når Jens fant maten, åpnet himmelen seg og regnet fosset ned. Solvor og barna fikk søkt ly under tak, og Jens rakk å bli skikkelig blaut før han fant dem. Vi stablet sykler i og på bilen og dro til Radisson for å ta en bedre lunsj. Det er sjelden at pizza smaker så godt. Etterhvert dro vi til hytta, selv om det klarnet opp på ettermiddagen.

Trysil 6

Søndag

Søndag var været også grått, men vi slapp styrtregnet. Barna ønsket at vi skulle starte ved Radisson og sykle på øvelsesstien der borte.

Etter en liten stund dro vi over til Gullia igjen og syklet kun de grønne løypene med barna. Solvor og Jens byttet på å sykle Sweet Dreams og Rookie, og fikk skikkelig fart over sakene. Det er slitsomt å kjøre på, og det er nok oppoverbakker til å få temperaturen skikkelig opp. En runde tar 18-20 minutter, de superspreke klarer det sikkert på kortere tid.

Jens prøvde seg på den røde stien French Moustache som starter rett før Blueberry Swings. Det var en superkul sti, med noen temmelig tekniske elementer som du kan velge å kjøre utenom. Den franske mustasjen er et spesielt hopp, som krever guts for å ta på første turen ned. Jens trakk seg, og det ble litt knot akkurat der. Han gleder seg allerede til å prøve igjen neste gang vi er oppover. Neste gang skal GoPro kameraet være med!

Vi rundet av dagen med litt lek rundt Radisson. Litt knall og fall, men ungene kom seg opp på sykkelen igjen og fortsatte med godt humør. Det kan være en utfordring å oppnå mestringsfølelsen og motivasjonen hos 5-åringene, men det blir bedre og bedre for hver tur vi tar til Gullia. Snart er det vel foreldrene som har vanskelig for å henge på.

 

Testpiloter

Vi har søkt om å få være testpiloter i Trysil. De har investert stort i å bygge ut og utvikle stier for sykling i Trysilfjellet og nærområdet. Hytta vår i Bjønnåsen ligger midt i indrefileten av naturlige stier som er utviklet for morsom og passe teknisk sykling. I tillegg bruker vi sykkelstiene ved Turistsenteret som er perfekt for hele familien.

http://www.trysil.no/no/testpilotno/

Utflukt

Sykkelfestivalen Utflukt arrangerer i Trysil den 23-25 Juni, og denne helgen starter heisene å gå. I år vil stolheisen frakte deg til toppen hver lørdag og søndag frem til Oktober. Lokale syklister sier at flytstien fra toppen til Knettsetra er planlagt ferdig til denne festivalen, og det gleder vi oss noe sinnsykt til. Vår familie skal til Utflukt, og anbefaler alle andre som ikke har noe fore denne helgen å ta turen til Trysil og finne ut alt det flotte denne destinasjonen har å tilby innen stisykling.

2 Replies to “Trysil: Gullia”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.