Trysil – Ulvsjøberget

Etter en overdose med frisk luft og sykling i Magic Moose i går, var vi alle enige om å droppe sykling og heller finne på noe annet. Jeg fikk lov til å finne et turmål, og gikk rett på 10 på topp siden til Trysil, der det er flotte turtips.

Vi har vært på endel av disse toppene tidligere, og jeg fant ut at Ulvsjøberget kunne være et bra alternativ. Det ligger i Vestby, som er ca 15 km fra Innbygda (les: Trysil Sentrum), og på en indirekte måte på veien hjem til Lørenskog.

Etter en typisk søndagsfrokost (rundstykker og Coco Pops (!)) dro vi avgårde i ferdigpakket bil. Værmeldingen var litt usikker, og vi stappet ned regntøy og boblejakker i stisyklingssekkene våre.

Her er parkeringen i Vestby

I Vestby sto det et skilt som viste at turen startet, og vi parkerte bilen. Stien går ca 30 meter opp en grusvei og du må være trangsynt for å ikke finne den.

Godt skiltet! Nelly (14), Sina (7) og Oline (7) er klare for tur

Første delen av stien var ganske bratt, og jeg liker godt å komme igang med en gang. Slippe kilometere med anmarsj og tanker rundt når stigningen starter. Sina og Oline (7 år) holdt et vanvittig tempo, noe jeg vet de har arvet av moren sin. Moren var på tur med venninner, så jeg tenkte at de får bare frese på. Etterhvert ble temperaturen temmelig høy, ytterjakker og annet ble knytt rundt livet (sekkene var stappfulle), og vi kjørte på videre.

På vei opp i den brattere delen på starten. Ikke noe problem for sprekinger, men er du litt dårlig til beins bør du velge en blå eller grønn sti. Sina (7) i front begynner å bli skikkelig varm.

Etter den første bratte delen flatet det litt ut, og vi gikk en times tid før vi kom til toppen. Fantastisk fin utsikt og vi så til og med en ørn eller stor falk som svevde rundt i luftstrømmene. Protokollen ble undertegnet, vi glefset innpå en brødskive hver, før kroppene ble kalde og vi startet på nedoverturen. Jeg så nå i ettertid på tur beskrivelsen at det går an å gå et stykke videre til Stygghammeren, men det testet ikke vi.

Alltid kult å komme til toppen. Herlig utsikt mot Trysilfjellet som kan skimtes i bakgrunnen

Det er ca. 2.5 km hver vei, og vi brukte en halvtime ned. Vi hadde flaks, det startet å regne først når vi kom ned til bilen.

Dette er en topp vi kommer til å ta med mormor og morfar på, de har hytte på Osensjøen og har kanskje vært her før, men ikke med oss!

One Reply to “Trysil – Ulvsjøberget”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.