Stisykling: Bø i Telemark

Hele familien dro på fotballcup til Bø i Telemark. Jens hadde med seg sykkelen, og på lørdag ettermiddag fikk han lurt seg ut i skogen en liten tur.

På forhånd hadde han meldt seg inn i Facebook gruppen “Terrengsykling i Bø“, Googlet litt rundt emnet og bestemte seg for å følge gode råd og ta utgangspunkt fra Telemarkshallen. Etter en kort titt på Norgeskart.no bestemte han seg for å sykle mer eller mindre på lykke og fromme.

7

Stiene var helt fantastiske til tider, barnåler som dekket flotte flytstier, svaberg og litt teknisk og knotete terreng her og der. Sola var fremme, det var 25 grader i skyggen og perfekt for å utforske området.

3

Jens tråkket innover i skogen og kom etterhvert til et boligfelt. Han vurderte å snu og tråkke tilbake, men så at det gikk en sti på andre siden av feltet. Denne stien var ikke spesielt bra, men man må gjerne igjennom slike for å finne noe som er bedre senere.

7

Han kom etterhvert til svaberg, og her var det bare å gønne på. Morsom og avslappende kjøring, trenger ikke tenke på at det blir for teknisk og faren for å tryne.

2

GoPro’en hadde han glemt i PC bagen, så det ble litt filming med iPhone, ikke akkurat det mest spenstige materialet vi har på denne bloggen, men det gir en indikasjon på hvordan det er i området.

Etterhvert kom han ned til Rallarvegen, og tok den nesten en kilometer, før det går en sti tilbake mot Telemarkshallen.

5

Det går litt oppover til å begynne med, men snart er det fri flyt og bare å nyte turen.

Snart kommer han tilbake til krysset der han tok nedover mot boligfeltet, og syklet tilbake til Telemarkshallen samme vei som han kom. Turen er på ca. 8 km, vet ikke nøyaktig, for Endomondo’en bestemte seg for å ta en pause midtveis. Det tok litt over en time og var en flott tur. Jeg kan anbefale litt mer planlegging enn jeg gjorde, hook gjerne opp med noen lokale kjendiser, du finner dem på deres Facebook side.

Bø i Telemark

Kilde: http://www.norgeskart.no

One Reply to “Stisykling: Bø i Telemark”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.